Hotellen där känslan står i fokus

Publicerad av

Båstad och Bjärehalvön. En vacker plats vid Kattegatts fiskrika hav med täta skogar. Här finns boende och mat för alla slags gäster, både stora och små, som vill njuta av havet, naturen, människorna och de vidsträckta vyerna. Hotel Skansen, Hotel Riviera Strand och Torekov Hotell som alla är en del av GRAM Group ligger här och har sina egna personligheter och karaktärer, men med samma gemensamma känsla. Ledningen beskriver området som ” kärleken till en plats som är alldeles för bra för att inte dela med sig av”.

Det är en destination som man kan besöka året runt, säger Petra Majs Nordberg, Sales Manager på GRAM Group. Helle Fromberg Hammarström, Public relations GRAM Group fortsätter:

    –Det finns så mycket att göra här. Vi har 7 golfbanor endast 10 minuter från hotellet och folk som cyklar på backarna eftersom det är mycket kuperad miljö. Våra hotell Skansen och Riviera ligger precis vid havet och har skogen på andra sidan. Under vintersäsongen är det endast 15 min till skidbackarna och Norrviken som finns i den andra delen av Bjärehalvön är en fantastisk vacker park som besöks av både nationella och internationella besökare.

Vandringspaket har blivit stort för GRAM Group vilket beror på att utomhus aktiviteter har ökat under pandemin. Enligt Helle var det inte många som köpte det förr men numera vill företag ut och vandra. På Bjärehalvön finns det även segelbåtar, klättring och självklart tennisbanor. Skansen är tennishotellet under Swedish Open och det finns sex banor inklusive centercourten i anslutning till hotellet.

    –Vi har många nöjda gäster och framförallt har vi stora events. Svenska fotbollsförbundet har vi haft som gäster tre gånger under denna perioden och åtskilliga förbund väljer att ha sina läger här. Restauranger finns det gott om längs med hela hamnen i Båstad. Det finns tio fantastiska restauranger på en liten yta och du kan få variation av olika rätter från världens alla hörn och mycket av det är lokalproducerat berättar Andreas Andersson, försäljningschef på GRAM Group.

På Gram Groups hotell känner sig gästerna välkomna och hemma för det är inte bara ett hotell utan man har gjort mycket med omgivningen för att skapa mysfaktor med lounge, fina blommor,  ljus och brasa. Det finns även Spa och kallbadhus på GRAM Groups hotell.

    – Det är härligt med gäster som vandrar runt i sina vita badrockar och myser efter en fullspäckad dag av konferenser.

Det blir hemmakänsla på våra hotell. Folk känner sig bekväma fast det kanske är 300 personer som kan bo på hotellet samtidigt, säger Helle. Andreas fortsätter:

     –Det går en röd tråd genom våra hotell där man kan se den höga kvalitet som finns både i mat, restaurang och när du kommer in på hotellet. Vi har 172 rum och nästan alla av dem är totalrenoverade under de senaste 3 åren vilket är en enorm styrka som vi sitter på som inte många av våra konkurrenter har just nu. Det är fantastiskt! Jag brukar säga att du avskedar hellre försäljningschefen än floristen. Det betyder att du bryr dig om dina gäster som finns på hotellet. Jag tror inte att det finns något annat hotell som har den digniteten när det gäller mysfaktor, blommor och den miljö som jag anser är unik för just våra hotell. 

Det senaste året under covid-19 pandemin har GRAM Group haft 90 procents beläggning på alla sina hotell trots begränsade events, men de flesta har varit sommargäster. 

    –Det är viktigt när man jobbar med så mycket gäster att sköta hygienen med tanke på covid-19. Vi har en egen doktor på plats som samarbetar med region Skåne. Med honom kan vi diskutera hur vi ska gå tillväga på våra hotell och hur vi ska förhålla oss. Procedurerna är bra och det är mycket vi kommer att applicera även post covid, avslutar Petra.

Text: Isabelle Ibérer

http://www.gramgroup.se

Bild överst i artikeln: Foto: Anders Karolyi