Vi skapar framgång –med tid och omtanke

Publicerad av

När tempot är högt och förändringarna är många och snabba, behövs ett starkt och engagerat team. På Mediafy satsar man hårt på företagskulturen och välmåendet genom innovativa insatser och genuin omtanke för anställda. ”Alla på Mediafy, oavsett position, är viktiga pusselbitar och tillsammans når vi framgång” säger Sandra Ravelin Fossto, Head of People & Culture på Mediafy och tillsammans med chefer och ledning gör de insatser för att stärka personalens engagemang och skapa en stark företagskultur. ”Vi vill skapa förtroende och trygghet men även ge alla i personalen möjlighet till frihet, ansvar och utveckling”.

Sandra började jobba på Mediafy 2013, som kundtjänstmedarbetare. Hon har lång erfarenhet av personalansvar och ett naturligt intresse för psykologi och vad som får en människa att må bra eller dåligt. Det ligger henne varmt om hjärtat och hon jobbar hårt för personalens fysiska och psykiska välmående. 

    – På Mediafy har vi ett högt engagemang och stort driv. Vår personal är duktiga på att förstå kundens värde och våra affärer. Vi håller högt tempo och saker förändras ofta, då vi tror på att ständigt utmana strategier och affärsmodeller för att nå lönsamhet och tillväxt. Det ställer stora krav på alla i organisationen och vi som arbetsgivare behöver jobba för att personalen ges förutsättningar att bibehålla fokus när tempot är högt eller saker inte går som planerat. En otroligt viktig grund då, är företagskulturen. Vi vill skapa arbetsglädje och gemenskap för att vi tillsammans ska nå framgång och hållbar tillväxt, berättar Sandra. 

Företagskulturen kommer inte av sig själv och man ska inte ta den för givet. I grunden tror Sandra att det handlar om en samsyn kring att människor som mår bra – också gör bra. Vi behöver alltså alltid prioritera dessa frågor. Sandra vill att personal trivs och känner att de får utveckling och riktning. 

    –Senaste året har vi behövt hitta kreativa sätt för att skapa känsla av att vi fortfarande är tillsammans, i både mot- och medgång. Med hjälp av duktiga produktionsbolag har vi kunnat styra om företagsevent till digitala program med både nytta och nöje. Själva, eller med hjälp av bud, har vi överraskat personalen med gåvor och hjälpt till med arbetsredskap som underlättar distansarbetet, förklarar Sandra.

Personalresa till Kebnekaise 2019. Att klara av stora utmaningar tillsammans – stärker gemenskapen och företagskulturen. Tex så som att bestiga Sveriges högsta berg.

Mediafy grundades 2001 och den största delen av intäkterna, har kommit från tidningar och prenumerationer. Idag är Mediafy Nordens största återförsäljare av prenumerationer via Tidningskungen och motsvarande i NO & FI. Under många år har denna bransch utmanats, vilket lett till utforskandet av nya kundbehov och affärsmöjligheter. 

    –Uppdraget har varit att förvalta och förlänga befintliga affärer och hitta nya tillväxtben. Under 2018 lanserades Morot & Co som hjälper företag att bygga motivation och engagemang hos personal och kunder, genom personliga gåvokort och andra tjänster. Morot & Co har gjort en enorm tillväxtresa de senaste två åren och här finns otroligt mycket potential för fortsatt tillväxt, förklarar Sandra.

Mediafy anordnar varje år olika tillställningar för sina anställda och en av dem är Mediafy Awards. Det är ett årligt evenemang som Mediafy har varje år och i år blev det digital live-show med produktionsbolag och programledare. Mediafy Awards handlar om att uppmärksamma de förmågor som finns internt och teamet röster fram bla Årets Rookie, Årets Veteran och Årets Medarbetare. 

    –Jag som får läsa fritext-svaren i omröstningen blir rörd över all uppskattning som finns i teamet. I år slogs eventet också ihop med en spännande föreläsning om psykisk hälsa. Det var roligt att kombinera Mediafy Awards med kompetensutveckling och insats för välmående. Inför galan hade vi också budat ut goodiebags till alla, med en fin inbunden anteckningsbok med logga och respektive namn på. Den innehöll också lite gott snacks. Det är små, men genomtänka, saker som jag tror gör stor skillnad. Under galan så hade vi dessutom en reporter som vi kunde följa live, som delade ut våra pokaler till vinnarna. Vi körde lekar och intervjuer, Det blev så lyckat! berättar Sandra.

På Mediafy jobbar cirka 50 personer men den snabba och fortsatta tillväxten gör att teamet växer.

    – Vi var inte beredda på att tillväxten skulle blir så stor som under 2020. Det är såklart utmanande men hela teamet på Mediafy hjälps åt. Vi har tillfälligt styrt om prioriteringar och arbetsuppgifter för att lyckas med en tillväxt som är hållbar även för personalen. Vi har också behövt rekrytera och välkomna nya kollegor, på distans. Det har ställt helt nya krav på oss som arbetsgivare. Vi behöver säkerställa att vår nya kollega får ett varmt välkomnande och en bra start – oavsett om vi ses eller inte. Det krävs en större ansträngning på distans, små insatser som gör stor skillnad när man är ny på jobbet. Jag upplever att alla på Mediafy förstår detta. Alla i teamet är positiva till nya kollegor och gör en extra effort för att en ny kollega ska bjudas in i arbetet och företagskulturen. Det gör mig väldigt stolt över teamet! säger Sandra. 

Sandra berättar att det alltid finns personalfrågor att jobba med och Mediafy fortsätter att aktivt söka insikt och förståelse kring vilka frågor som är viktiga för verksamheten och personalen – för att göra rätt insats både kortsiktigt och långsiktigt. Sandra tror på att lägga mycket kärlek i alla frågor – stora som små. 

     – Jag tror det är viktigt att personalen känner att någon tänkt till och att syftet i grunden är omtanke. Omtanke för individen och verksamheten. Det är alltså oavsett om det handlar om att anpassa snacks och innehåll i 50 goodiebags eller om det handlar om mer övergripnade och strategiska personalfrågor, förklarar Sandra.

    – Vi vill påverka i större skala och genom att ta hand om våra anställda, så gör vi världen till en bättre plats. Vi tror att stolthet och tillfredsställelse hos en människa skapar goda förutsättningar att vara lycklig, både på jobbet och privat. Det handlar om insatser för att skapa välmående till exempel kommunicera tydliga förväntningar och mål men även ge stort stöd till personal att hitta balans mellan jobb, privatliv och/eller familjeliv. Vi vill inspirera andra arbetsgivare att också göra det lilla extra för sin personal och landa i hur stor betydelse det har för bolagets resultat, avslutar Sandra.  

 Text: Isabelle Ibérer

https://team.mediafy.com