Lär dig simma med Simkraften och få minnen för livet

Publicerad av

Simkraften är företaget med många års erfarenhet och hög kompetens inom simning, pedagogik och ledarskap. Förutom att de arrenderar Bälingebadet på sommaren hyr de även ut certifierade simlärare till skolor, simskolor och andra föreningar med rätt personlighet och attityd. Målet är att vara det självklara valet för företag som vill bemanna och rekrytera inom simning eller för barn som vill få minnen för livet och lära sig simma med hjälp av Simkraftens sommarkurser.

Att lära sig simma är något som följer med en hela livet. Du glömmer det aldrig när du väl har lärt dig. Simning är en livförsäkring som även är obligatoriskt och ingår i ämnet idrott och hälsa i grundskolan. Men att simma är också en upplevelse som är fylld av roliga minnen med nära och kära, dofter av hav från stranden eller klor från poolen och smaker av mjukglass den där varma sommardagen efter badet under sommarlovet. 

Företaget Simkraften startades av Marcelle Ceylan och Meisam Hesari vars stora passion alltid varit att simma och att lära ut det till andra. Marcelle började jobba som simlärare efter gymnasiet och har jobbat sedan dess inom branschen. Meisam, (som även kallas för Messi) har simmat mycket i hemlandet Iran och jobbat som badvakt i Turkiet. När han flyttade till Sverige började han studera till projektledare samtidigt som han arbetade extra som simlärare. Det var då Marcelle och Meisam träffades och beslöt sig för att starta Simkraften.

    –Vi knöt ihop våra erfarenheter från simning med pedagogik och började arbeta som konsulter som samordnade simkurser åt simskolor och föreningar med målet att få en ökad flexibilitet och kompetens på deras verksamhet, berättar Marcelle. Meisam fortsätter:

   –Jag är utbildad specialpedagog och har även gått kurser i barnpedagogik. Jag jobbar som simtränare, både för de med högre simnivåer och för barn som är nybörjare från fem års ålder. Jag är även mental tränare och håller kurser i Spanien på vintern samt undervisar i Life Kinetik. Life Kinetik är en komplett träningsmetod för rörelsebaserad hjärnträning som hjälper mycket med simning eftersom det handlar om balans och koordination. Med Life Kinetik övar vi och stärker upp just de delarna i hjärnan, berättar Meisam. 

Bälingebadet

Simkraften har arrenderat Bälingebadet från Delfinens sportcenter i andra hand under somrarna år 2018 och 2019 men efter upphandling fick de uppdraget att driva Bälingebadet från år 2020 fram tills år 2025.

    –Det är så roligt att vi har fått det uppdraget! Vi är bra på att hitta mindre badställen som vi renoverar och förbättrar. Det är en av våra starka sidor. I Sverige finns det många fina badstränder och badplatser som kanske inte har underhållits på bästa sätt men som har stora potential, menar Marcelle. 

     –Förutom simkurser och Life Kinetik som vi erbjuder på Bälingebadet har vi även minigolf och biljardfotboll. Vi är de enda i hela Uppsala som kan erbjuda den nya trendiga sporten. Vi har en stor kiosk/restaurang inne i badet. Förut var det bara en kiosk med glass och korv, nu har vi utökat menyn. Vi har investerat mycket för att lyfta Bälingebadet och vi har fått bra resultat av det. Vi har runt 800-1000 besökare per dag vid sol och varm temperatur i luften. Badet är öppet under sommarens alla tre månader. Vi har även satt ett bra pris på våra simkurser (800 kr per kurs) så att alla har råd att komma och delta, berättar Meisam. Marcelle inflikar:

    –Andra arrangörer kör exempelvis tio dagar i början av sommaren, men vi kör veckovis. Våra kurser håller på intensivt fem dagar varje vecka och sedan börjar en ny kurs veckan därpå. 95 % av våra deltagare klarar kursen på fem gånger, säger Marcelle. 

    –Om man jämför simning med annan sport så är simning livsviktigt. Därför är vårt jobb rullande, efterfrågan är stor och alla behöver lära sig simma. Vi samarbetar även med skolor och föreningar. Det är många idrottslärare som behöver skola om sig eller som behöver komplettera med simlärare och då hjälper vi dem med utbildning eller bemannning, berättar Marcelle. 

Simkraften har blivit branschvinnare och bäst i Sverige tredje året i rad inom sport och utbildning. 

    –Det är en härlig känsla! Det är ett facit i handen, att alla år av hårt jobb vi lagt ner har lönat sig. Det är också bra för våra kunder och eventuellt nya samarbetspartners. Nu ser vi fram emot sommarens kurser och förberedelserna är i full gång, avslutar Meisam. 

Text: Isabelle Ibèrer

http://www.simkraften.se