Står ni inför en digital förändringsresa? Team Digtory visar vägen fram 

Publicerad av

Med 20 år i branschen och visionen att alltid tillföra kunskap, coachar, utmanar och vägleder Digtory anställda, marknads- och webbgrupper, ledningsgrupper och styrelser inom digital transformation, digital kommunikation/affärsutveckling i en mängd olika branscher. Både B2B och B2C. Teamet består av passionerade specialister inom digital marknadsföring, (från SEO, SEM till SMM), digitalisering, webbanalys och affärsstrategi med målet att hjälpa företag ta nästa steg på sin digitala resa.

Att hitta fokuset och vilken typ av strategi som lämpar sig för företag är avgörande för att få den tillväxt man behöver för att överleva i dagens snabbt skiftande samhälle. Det menar Helena Hjalmarsson, medgrundare, marknadschef och senior digital affärsutvecklare på Team Digtory. 

Digtory vill framtidssäkra företag som står inför en digital förändringsresa genom att tillföra kunskap  inom digital kommunikation och affärsutveckling. 

    –Vi vet att kunskap föder trygghet och har därför byggt upp ett team av digitala seniorer för att kunna stötta företag där det finns behov. Vårt team består av digital marketing growth specialister, som agerar tillsammans med företagets egna resurser, dess marknadsavdelning, säger Helena. 

Helenas resa började redan år 2003 då Google lanserade Google Ads i Sverige. Under sina år som KAM och digital strateg, upptäckte hon bristen ute hos beställaren och svårigheten för leverantören att uppnå de mål som var uppsatta med sina digitala utvecklingsprojekt. Sedan mitten av 2000-talet började Helena grotta ner sig ordentligt i tekniken, hur marknadsavdelningar fungerade och vad man saknade för kompetenser. 

    –Jag har varit med om flera bolag som har påbörjat sin digitala resa alldeles för sent och blivit omsprungna av sina konkurrenter och i vissa fall fått lägga ner. Det är lite tuffare tider nu och företag behöver satsa på sin digitala kommunikation, säger Helena. 

Digtory hjälper till oavsett om det handlar om att vara ett digitalt stöd till styrelsen, ledningen, coacha marknadsansvarig några timmar per månad eller vara en del av företagets marknadsavdelning genom att bemanna den med exempelvis 50%.De utgår alltid från en behovsutredning där man tillsammans analyserar vad som krävs. Sedan tar teamet fram ett lösningsförslag som är anpassat efter företagets verksamhet och behov, i en flexibel takt.

     –Många anlitar första bästa byrån utan att verkligen göra en ordentlig behovsutredning av en opartisk part. Det är viktigt att förstå verksamheten och deras förutsättningar, utmaningar, behov och mål. Vi kommer alltid se till att du har den bästa lösningen för att uppnå den önskade digitala tillväxt ni har satt som mål. Vi räds inte att säga att vi inte kan allt själva, det innebär att vi inte heller är rädda för att ta in andra experter om det behövs, säger Helena. 

Digtory bemannar först och främst marknadsavdelningar med digital kompetens men framöver kommer Digtory även lägga mer fokus på ledningsgrupper och styrelser inom förändringsledning/Digital transformation. Helena menar att det är minst lika viktigt för dem att förstå den digitala utvecklingens avgörande roll.

     –Många företag ligger fortfarande efter med digital utveckling och det går inte att vänta i dessa tider, säger Helena. 

På Digtory är det högt i tak och som medarbetare får man inte vara rädd för feedback om man ska vara en del av teamet. 

    –Det är väldigt rakt på och rätt fram och vi måste vara så internt för att det är så vi behöver vara även externt mot våra kunder och leverantörer. Det går inte att linda in saker i bomull utan vi måste vara tydliga med konsekvenser, framför allt om du sitter som kravställare när en leverantör ska ta fram en ny plattform, menar Helena. 

”Dreamteamet”(som Team Digtory också kallas) består av nio medarbetare idag. I april 2020, efter cirka ett års samarbete, tog Helena, Anna Wildefjord och Martina Wipa beslutet att gå samman med Knockify Digital Marketing Agency och Din Webbstrateg. Sammanslagningen resulterade i ett rebrand där namnet Team Digtory AB föddes. Team Digtory ägs av Digital Talent Group AB som i sin tur ägs till lika stora delar av Helena, Anna och Martina. Digital Talent Group AB äger även numera Knockify och Dogmania. 

Dogmania

     –Det är en e-handel som säljer hundtillbehör till den aktiva hundägaren. Vi förvärvade Dogmania förra året med det innovativa syftet att bemanna Dogmania via Digtory för att kunna följa med i all ”marketing tech” exempelvis den AI-utveckling som sker. Med Dogmania kan vi testa ny teknik, kompetensutvecklas och samtidigt generera intäkter för Digtory. Just nu står vi inför en stark tillväxt och söker efter investerare, berättar Helena. 

Team Digtory har valt att växa med tillförsikt.

     –Vi ska inte bli störst och vi har inte den ambitionen heller men däremot ska vi bli riktigt kända för det vi gör. Vi är grymma och har verkat länge i branschen och vi ska hänga med på de utmaningar som marknaden har för oss. Vi hjälper företag att nå sin fulla digitala potential, därav namnet Digtory (= Digital Victory), avslutar Helena.

Text: Isabelle Ibérer

http://www.digtory.se