Känn dig som en i familjen hos Diem Ekonomibyrå 

Publicerad av

Efter många år i branschen vet Diem Ekonomibyrå hur redovisning i ett företag ska skötas. En viktig del av Diems erbjudande är att hjälpa kunder att digitalisera sin redovisning. Medarbetarna är nyckeln till företagets stora framgång och är högsta prioritet. Alla ska känna sig som en del av en familj. Även kunderna.  

I ett samhälle med påskyndad digitalisering är det lätt ibland att inte hänga med i utvecklingen som företagare. Många företag bokför fortfarande mycket för hand och kanske sitter med en hög av papper och förbryllat letar efter kvitton. Digital redovisning är både säkrare och snabbare. Dessutom är det bra för miljön. Diem Ekonomibyrå kan hjälpa till med det mesta. Visst är bokföring och redovisning vad de flesta förknippar med en ekonomibyrå och det är självklart grunden i Diems verksamhet, men här känner du dig som en i familjen och blir omhändertagen på allra bästa sätt. 2005 startade tre tjejer med lång erfarenhet från redovisningsbranschen Diem och idag är de över 17 medarbetare med lång erfarenhet inom redovisning där flera är auktoriserade redovisningskonsulter.

Helena Wackt, Inger Torstensson och Karin Haeger på Diem Ekonomibyrå

    – Vi utvecklar våra medarbetare kontinuerligt via kurser och utbildningar. Diem är en auktoriserad byrå och har fått priset för ”Årets auktoriserade byrå 2018” via Srf som är vårt branschförbund. 2018 vann vi dessutom pris som ”Årets företagare” i Enköpings kommun och därefter vann vi även i Uppsala län vilket gjorde att vi kom till riksfinalen i Stockholms stadshus. Där vann vi tyvärr inte men det var en häftig upplevelse, säger Inger Torstensson, en av delägarna på Diem.

I mars 2020 började Helena Wackt som kontorschef och vd på Diem. 

    – Jag började tyvärr samma månad då pandemin bröt ut som värst. Det blev en rivstart för mig med policys och frågor rörande arbetsplatsen, men det har rullat på och fungerat otroligt bra. Vi har klarat oss bra under pandemin eftersom vi har en branschbredd som gör att vi inte är sårbara på samma sätt som kanske andra företag är, menar Helena. Inger fortsätter:

    – Under pandemin behövde företag oss ännu mer. Många befann sig i en ekonomisk kris och ville att vi skulle hjälpa till med likviditetsanalyser och bokföring. Men vi är inte bara någon man mejlar sina siffror och kvitton till utan vi vill även träffa våra kunder på kontoret så att de får ett personligt bemötande. Självklart försöker vi göra mycket digitalt men inte på bekostnad av det personliga mötet. 

Diem ger tillbaka i samhället

Diem är måna om att ge tillbaka en del av sin vinst lokalt i samhället. 

    – Vi är med och sponsrar olika föreningar bl.a. kvinnojouren i Enköping. Vi är rådgivare åt UF (Ung företagsamhet) varje år. Det är ett samarbete som vi har med gymnasieskolan här i Enköping. Vi försöker också ha seminarium ibland för alla företagare som kan fortbilda sig i intressanta ämnen. På så sätt kan vi ge tillbaka lite till företagen. Vi är även delaktiga i Nyföretagarcentrum där vi har en styrelseplats. Det är en viktig verksamhet för startups så att de kan få bedriva sin verksamhet vilket i sin tur leder till att samhället kan få en fortsatt tillväxt och återväxt inom företagandet, säger Inger. 

Diems starka framgång är tack vare personalen. Helenas ambition framåt som kontorschef och vd är att på ett effektivt sätt attrahera toppkandidater till Diem samtidigt som de tillfredsställer sina nuvarande medarbetare.

     – Diem stannar upp utan vår personal. Vi är glada och har en familjär stämning på kontoret. Våra värdeord Kvalité, Kompetens och Personligt bemötande genomsyrar hela vår verksamhet och man känner att vi har roligt tillsammans och trivs på jobbet så fort man sätter fot i lokalerna. Vi är 17 kvinnor och det fungerar fantastiskt bra, berättar Helena. Vår styrka är att vi är så många. Det finns alltid en medarbetare till som kan utföra jobbet om någon blir sjuk, fortsätter Helena. Inger avslutar:

    – Ja. Personalen är verkligen vår viktigaste resurs. Därför har vi bra avtal, villkor och förmåner för våra medarbetare, säger Inger. 

Text: Isabelle Ibérer

http://www.diemekonomi.se