Innovativa varumärkesupplevelser som väcker känslor 

Publicerad av

Med ambitionen att bygga Nordens ledande koncern inom Event- och Brand Experience erbjuder EVENTYR NINE YARDS fysiska, hybrida och digitala event. De väcker känslor och skapar effekt med sina kreativa varumärkesupplevelser som är strategiskt förankrade. EVENTYR NINE YARDS vet vad det innebär att bryta ny mark och de håller sig hela tiden uppdaterade i en bransch som är under ständig utveckling.

EVENTYR NINE YARDS innovationsresa började för ett antal år sedan då man gick från att vara en producerande till en mer strategisk partner och idag är en av branschens största aktörer. Niclas Rahm, som är Chief Creative & Communication Officer på bolaget påpekar att resan påbörjades men har inget slut utan bottnar i deras varumärkeslöfte som lyder ”from moment to momentum”. 

   –För att vara relevant inom varumärkesupplevelser måste man ständigt vara kreativ, innovativ, i rörelse och utmana både kunder och kollegor. Jag brukar säga till våra kreatörer att det är minst lika viktigt att irritera som att inspirera. Skav är bra, olika perspektiv tar oss framåt menar Niclas. 

Niclas Rahm

Pandemin fick EVENTYR NINE YARDS och hela branschen att digitaliseras mycket snabbare än planerat. Niclas berättar att tekniken har funnits där de senaste åren men inte beteendet. EVENTYR NINE YARDS tittar därför nu närmre på att hitta respektive kunds digifysiska gränssnitt som kan se helt olika ut. 

     –Detta innebär inte att det ska vara det ena eller det andra utan mer att nyttja och maximera både det digitala med det fysiska och tvärtom. I allt detta som en ledande aktör har vi också en skyldighet att driva ett innovativt hållbarhetsarbete. Det finns så mycket att göra. Det gäller att utbilda, utmana och ha mod till att våga tänka nytt. Vi, tillsammans med kunder, leverantörer och partners måste utmana våra egna föreställningar kring vad hållbarhet är – det är så mycket mer än bara begreppet hållbart. Det handlar även om ekonomisk och social hållbarhet, förklarar Niclas. 

Intentionen för byrån är att alltid skapa autentiska varumärkesupplevelser för stora som små bolag och därför börjar varje projekt med att kartlägga behov. Det gäller att fånga essensen av uppdraget genom grundlig research och insiktsarbete samt titta på hur man skulle kunna göra en förflyttning och skapa önskad effekt.

   –Vi ser över målgrupp, kanalval och kulturell kontext för att landa i en spännande och relevant lösning. Vi är stora nog nu att hantera komplexa och resurskrävande uppdrag som många byråer tvingas tacka nej till eller ta in frilans på. Mycket beror på att vi har lyxen att hålla oss med en mängd specialistkompetenser och agerar allt mer som en strategisk partner menar Niclas.

EVENTYR NINE YARDS företagskultur är varm och mänsklig och sprudlar av kreativitet. Niclas säger att det har varit en av deras starkaste tillgångar när de vuxit de senaste åren. 

    –Vår vd Sofi Franzén är en fantastisk ledare och har sedan starten byggt upp bolaget med människan i centrum. Det är sällsynt i en bransch som har ett oerhört snabbt tempo och långa arbetsdagar. Just nu går maskinen på högvarv och vi är i en hektisk produktionstopp. Jag har stor respekt för våra medarbetares leveranser och engagemang. Alla hjälper verkligen varandra och det finns en stark vilja utöver det vanliga att göra bra ifrån sig i sina projekt och för kunderna. Det är en dynamisk arbetsplats där allas olikheter och personligheter får utrymme och respekteras. Framför allt har vi väldigt kul ihop också, säger Niclas. 

Framöver är EVENTYR NINE YARDS ambitioner stora och kraven är höga. De vill bygga Nordens ledande koncern inom Event- och Brand Experience. Även internationellt har deras arbete gett eko vilket gjort att de öppnat upp ett kontor i New York förra månaden. 

   –Många kunder söker sig till oss för att de hört och sett vad vi har gjort. Det bästa betyget är ju också såklart när våra befintliga kunder rekommenderar oss vilket sker rätt ofta. Bara det är en enorm ”trigger” för att utvecklas och vara på tårna hela tiden. Du kan aldrig sluta vara nyfiken. Aldrig. På allt, branschen, dina kunder eller dina kunders affär eftersom allt är i konstant förändring och du måste vara påläst, menar Niclas. Han fortsätter:

    –Branschen kommer de kommande åren gå igenom en kreativ revolution. För att möta detta har vi tillsammans med våra finska vänner TAPAUS dragit igång ett innovationsforum som vi kallar för ”Innoventex”. Där har man möjlighet att lyfta fram sina idéer och söka både ekonomiskt stöd men även tid och kompetenser för att förverkliga och utveckla. LIWLIG Group som vi båda tillhör har nu över 200 kreativa hjärnor som är i spinn och jag vågar lova att redan några idér jag sett kommer att förändra vår bransch från grunden. Vi ser tydligt att kraften ligger i att vara innovativ, kreativ och att hitta sin plats i den nya tidens olika kontexter som tidigare med enkelhet kunde köpas via väldigt tydliga kanalval. För att kunna vara det och vara den byrån som hjälper våra kunder med detta måste vi som ledare skapa kreativa strukturer och förutsättningar för detta. Med klyschan ”om du alltid gör det du alltid gjort ” kommer du aldrig uppnå nya saker. Det är mer sant än någonsin. Innovation är kul och jobbigt på samma gång. Att misslyckas är något fint hos oss, det visar på en vilja att utvecklas och testa nytt. Det viktiga är att man som organisation förstår att detta tar tid och att det kräver blod svett och tårar att bryta ny mark. Men vill man behålla positionen som den ledande byrån måste detta ständigt prioriteras och arbetsprocesserna ständigt utmanas.

Text: Isabelle Ibérer

Fotograf: Peter Knutson

http://www.eventyrnineyards.se