Profilen: Jon Cervin ”Corplus växer i en rasande takt – med hjärtat”

Publicerad av

Från det lilla uppstartsbolaget till den börsnoterade internationella koncernen. Konsultbolaget Corplus hjälper bolag att hitta rätt kompetens och har en innovativ och annorlunda inställning som skiljer sig från andra konsultbolag. Här är det engagemang, känslor och framförallt hjärta (Cor) som gäller, men samtidigt är det expertis och lång erfarenhet som är kärnan i företaget och anledningen till deras lysande framgång.   

Framtiden för Corplus ser ljus ut! Säger Jon Cervin, vd på Corplus Syd. Det är svårt att undgå Jons passion och positivitet när han pratar om Corplus och sina medarbetare. I hans röst finns det en empatisk ton fylld av värme och mycket omtanke. 

    – Jag bestämde mig tidigt när jag, tillsammans med mina kompanjoner i Stockholm, Pontus Holgerson och Mikael Steiser, startade Corplus i Malmö för sex år sedan att inte vara någon annan än den jag är. Jag är bra på vissa saker och mindre bra på andra.  Att försöka spela en roll bara för att man är vd, blir aldrig bra. Det synas av medarbetarna ganska snabbt. Det är jag övertygad om. Därför bestämde jag mig för att vara mig själv. Jag bryr mig innerligt om medmänniskor och om mina medarbetare. Jag vill att de ska må bra. På min privata tid går jag ofta och funderar på hur ska jag kunna hjälpa den medarbetaren som har det jobbigt just nu? berättar Jon. 

Jon Cervin

Antalet uppdrag ökar stadigt för Corplus i såväl Malmö som Stockholm, och enligt Jon syns resultatet tydligt i deras omsättning. För Corplus totalt landar dem på en omsättning på drygt 150 miljoner SEK per siste augusti. 

    –Nu är det sista körsträckan innan sommaren! Det händer mycket hela tiden. Det går starkt fram på alla plan inom våra affärsområden: lön, HR och ekonomi. Det har varit en tuff höst och även under våren har det rasslat till rejält och det har så klart varit utmanande men samtidigt jätteroligt, säger Jon. Han fortsätter: Vi står i startgroparna för något ännu större just nu. Corplus kommer att växa och i en rasande takt, det är jag helt övertygad om. Att få vara med och bidra till fler arbetstillfällen och ökad ekonomisk tillväxt, det är det som är roligast – att bygga bolag, bygga framåt och hjälpa människor, säger Jon. 

Corplus företagskultur handlar om Cor. Hjärta. För oss är det något som genomsyrar hela verksamheten och alla medarbetare är med på tåget och kör på samma linje mot samma mål. Det handlar om att försöka hitta balansen mellan det mjuka och det konkreta menar Jon. Detta är lika viktigt för konsult som för kund.

    –För mig är Corplus inte bara ett bolag utan en identitet. Jag har svårt att se mig göra något annat än detta. Det är en underlig känsla för jag har aldrig haft den innan jag startade bolaget för sex år sedan. ”Cor” är en identitet för mig och jag märker att det berör så många andra människor också. Ibland möter jag kunder som kan vara lite stela och avvaktande, men när jag helt plötsligt börjar pratar känslor med dem, blir de först lite fundersamma men positiva. Vi är väldigt involverade i uppdragen och i princip alla av oss har jobbat operativt i de olika rollerna tidigare. Det gör att vi snabbt förstår vad personen framför oss behöver, säger Jon. 

Innovation är att tänka framåt

Innovation enligt Jon handlar om att ständigt vara i rörelse. Som företagsledare måste han alltid tänka innovativt. 

    –Ibland kan det finnas olika höjd på ”backar och kullar”. Det är viktigt att man både ser innovativt på hur marknaden förändras och vilka aktiviteter som behövs. Omvärldens förutsättningar som pandemin och krig är gigantiska problem som pågår just nu. Hur kommer det att påverka oss? Ska vi göra något annorlunda? Hur ska vi agera nu? Vi måste alltid tänka innovativt, agilt och framåt, och ta utmaningarna vid hornen, menar Jon. 

Generation ”likes”

I grund och botten handlar Cor om relationer. Hur vi som människor relaterar till och bryr oss om varandra. Corplus framgång är tydlig just för att hela konceptet bygger på relationer med hjärta. 

    –Att bygga relationer är a och o. Vi har en helt ny generation som mer eller mindre bara umgås via nätet. Enligt mig kan den generationen komma att få stora problem med relationer i framtiden. Man kan inte bara ge en ”like”, stänga av, eller sluta följa en person i verkligheten (IRL). Relationer tar tid att bygga upp, det är inte något man gör i en handvändning. Snabba ”likes” ger en snabb ”boost” men det fungerar inte riktigt så i verkligheten, menar Jon. 

     –Att bygga relationer är det viktigaste för oss och framöver ser vi otroligt ljust på framtiden och Corplus kommer att växa och bli en ännu starkare spelare än vi är idag inom alla våra affärsområden. Det är gaspedalen som gäller men utan att tappa bort den personliga kontakten med kunderna och konsulterna, avslutar Jon.

Text: Isabelle Ibérer

http://www.corplus.se