Hemmakontoret är framtidens arbetsplats

Publicerad av

Ett drygt år efter det att pandemin startade är många av oss nu vana att jobba hemifrån. Men vi sitter kanske inte alltid idealiskt. I soffan, i sängen, vid köksbordet eller med telefonen. Det är viktigt att sitta ergonomiskt rätt och att ha tillgång till skrivare och annat kontorsmaterial. E-handelsföretaget inkClub hjälper dig med allt som behövs för ditt hemmakontor. 

inkClub, som är en av Sveriges äldsta e-handelsföretag säljer bläckpatroner, kontorsmaterial, skrivare, batterier, dammsugarpåsar, städprylar, dator- och mobiltillbehör och mycket mer. inkClub startades för 20 år sedan när två entreprenörer bestämde sig för att sälja bläckpatroner på nätet. Sedan dess har de haft fem miljoner kunder från världens alla hörn. I grund och botten handlar företagsmodellen om att förenkla för kunden och låta dem få en möjlighet att spara tid och pengar.

    –Även om vi inte fokuserar på försäljning av skrivare så säljer vi bläckpatroner som det har varit en enorm efterfrågan på det senaste året. Det är för att folk bygger upp sina hemmakontor. De vill kunna skriva ut mycket hemma som tidigare skrevs ut på jobbet, och följaktligen blir det också en större efterfrågan på våra produkter. Vi är ett av de företag som har gynnats affärsmässigt av pandemin. Generellt har e-handeln gått bra ur krisen om man säger så, menar Martin Benckert, VD på inkClub.

Martin Benckert, VD

Det är även många som har ägnat sig åt DIY (Do it yourself) arbete hemma, med pyssel och liknande, och då har en 3D skrivare behövts. Något som har en mycket stark tillväxt på marknaden enligt Martin. Även där har det gynnat inkClub då de säljer alla tillbehör som kan tänkas behövas vid DIY-arbete. 

    –Trenden enligt forskning visar att de flesta vill fortsätta jobba hemifrån. Det ideala kanske är att jobba två eller tre dagar hemma och resten på kontor. Det verkar vara den allmänna uppfattningen att vi står inför ett förändrat arbetssätt när det gäller kontorsmiljöer och allt därtill som påverkas av det. Vi ser det som en positiv trend. Individer får större frihet att välja var de vill jobba, för då kommer fler att jobba hemifrån och hemmakontoret ger bra affärer för oss, säger Martin.

Dock finns det en viktig funktion i att mötas fysiskt. Även om man lär sig att jobba digitalt och klarar sig bra med det, tror Martin emellertid att det fysiska mötet ändå alltid kommer blir viktigt på ett eller annat sätt. Men när vi jobbar hemifrån då bör hemmakontoret vara optimerat för hemarbete.

      –inkClub med sitt breda sortiment av kontors- och förbrukningsvaror kan spela en viktig roll för hemmakontoret. På det vanliga kontoret har man allting på plats. Det är en oerhörd service. inkClub fungerar som den perfekta kontorsassistenten då vi hjälper dig att få ordning på kontoret i hemmet utan att du måste lägga stor energi och kraft på det. Vi har hemleveranser och ditt hemmakontor kan hanteras på ett smidigt sätt genom oss, säger Martin.

inkClub arbetar aktivt med hållbarhets-, miljö- och etikfrågor genom hela verksamheten  – från fabrikstillverkning till dess att varorna lämnar lagret.

 –Det är intressant med förestående paradigmskifte med det växande hemmakontoret. Det är en trend som ska tas på allvar och som inte är övergående. Som företag bör man hjälpa sina anställda att bygga upp hemmakontoret och uppmuntra det. Viktigt är att företaget inte går ner i effektivitet för att anställda jobbar hemma. Därför är ergonomin en viktig fråga. Jag tror de flesta har insett att hemmakontoret är här för att stanna och att privatpersoner och företagare bör se över hur deras hemmakontor ser ut, avslutar Martin.

Text: Isabelle Ibérer

http://www.inkclub.com