Gemenskap och innovation på Vår Gård

Publicerad av

Vår Gård är mer än ett hotell, det är en känsla och en upplevelse, en övertygelse och en ambitiös inställning till en hållbar livsstil. Här lever man som man lär och välkomnar alla till den rogivande oasen vid havet. 

Vår Gård Saltsjöbaden har en lång historia som mötesplats, där en stark inkluderande företagskultur vuxit fram. Här värderas omtanke och engagemang och man jobbar gemensamt på ett hållbart sätt där alla får vara med. Det skapar glädje och innovationslusta hos medarbetarna som får vara med och påverka.  

– Vi jobbar hela tiden med nya koncept och vinklingar som involverar vårt närområde. Vi har tidigare inte haft öppet så mycket på helgerna, men nu jobbar vi för att skapa en annan typ av destination, där även privata möten ryms. Det handlar om att attrahera både privat och konferens, berättar Linda Walin på Vår Gård.

Frida Jannesson berättar att man på Vår Gård jobbar i ett team med högt i tak där man snabbt kan ändra kurs efter omständigheterna. Flexibiliteten och den innovativa företagskulturen kommer väl till pass i tider då många traditionella affärsidéer sätts på prov. 

– Vi har stor frihet att komma med idéer och skapa saker tillsammans på Vår Gård. Vi har en väldigt innovativ företagskultur och vem som helst i gruppen kan få en idé och den välkomnas. Rimmar idén med framtidsvisionen och med hållbarhetstänket så sjösätts den. Vi tar emot idéer både internt och externt ifrån, vår utveckling sker i samspel med omgivning och gäster. Kärnan i företagskulturen är ett stort fokus på innovation och nyskapande, säger hon.

Den flexibla företagskulturen gör att man kan vara öppna för förändring när villkoren förändras. Just nu kan kunderna till exempel beställa hela menyn som take-away och den som vill kan komma och jobba från hotellets konferensrum. Vår Gård bjuder på WiFi för de som behöver ett avskilt rum att jobba i.

Just nu blåser förändringens vindar över Vår Gård och nya koncept gör sällskap med nya tillbyggnader och restauranglokaler. Nytänkandet har också lett till att man tillsammans med andra lokala näringsidkare skapat initiativet Destination Saltsjöbaden. 

– Destination Saltsjöbaden är något vi hoppas och tror kommer att leva kvar i framtiden. Vi måste tänka innovativt och över företagsgränser. Alla företag i Saltsjöbaden ska kunna ge och ta av varandra, hjälpa varandra och bidra med vad de kan, för att göra Saltsjöbaden till en attraktiv destination, berättar Linda. 

Hållbarhetsfokus är ett annat utmärkande drag i Vår Gårds företagskultur. Det långsiktiga med miljö och människa i centrum märks i allt från restaurang till hotell och konferens. 

– Vi har ställt om hela vår meny till säsongsvaror och närodlat. Det finns en stolthet i att kunna säga det och att vi faktiskt lever som vi lär och bara serverar det som finns lokalt för säsongen, berättar Linda.

Man har även skapat ett helt koncept kring No waste-middagar. 

– Vi lagar en lyxig avsmakningsmeny på råvaror som annars skulle ha slängts. Det har blivit en jättesuccé och är alltid slutsålt. Inte ens kockarna vet förrän dagen innan vad de kommer att ha att jobba med. Kockarna som presenterar menyn för gästerna tipsar också om hur man kan tänka hemma för att ta vara på mat istället för att slänga den, berättar Frida.

Hållbarhet kombineras på Vår Gård med ett stort hälsofokus. Såväl kropp som själ mår bra efter ett besök här. Mängder av olika träningsformer är tillgängliga och snart öppnar man en ny typ av gym. Just nu står lunchträning utomhus på agendan när många vill vara ute i vårsolen. Efter träningen passar det utmärkt med lunch i Vår Gårds trevliga restaurang för att ladda upp med ny energi. Linda och Frida hälsar alla hjärtligt välkomna.

http://www.vargard.se