Framtidens medarbetare finns på distans

Publicerad av

Många organisationer har svårt att lösa det tekniska kompetensbehovet, vilket leder till att tillväxten bromsas upp. Att köpa kompetens efter behov ger organisationen ny växtkraft och har även andra fördelar.

Sverige är en tillväxthubb som sett många startups växa till miljardbolag, så kallade unicorns. Klarna, iZettle, Spotify, Daniel Wellington, NetEnt – för att nämna några. Gemensamt för dessa är att de ständigt är i behov av kompetens, mestadels teknisk kompetens, för att kunna fortsätta sin tillväxtresa.

– Alla ställs slutligen inför samma problem: kompetensbrist. Ingen hittar kompetens till tillväxtresan. Samtidigt finns bolag i andra delar av världen som är både kompetenta och prisvärda. Det finns utmaningar med att ta in folk på distans, såsom kultur och tidsskillnad men det löser man med inkluderande styrning, säger Sasa Stamenkovic, vd och medgrundare till Leanbee.

Sasa Stamenkovic

Leanbee startade för drygt 4 år sedan av de två erfarna managementkonsulter; Johan Frisk och Sasa Stamenkovic som jobbat med utvecklingsorganisationer i väldigt många år. Man såg att det fanns behov av att hjälpa till att koppla ihop företag som har kompetensbehov med kompetens som finns tillgänglig i andra länder. 

– Vi har rötter i södra Europa och vill hjälpa de som bor där, såväl som företagen i Sverige. Vi har tech-team på distans, till exempel i Serbien, som är rankade som femte bästa land vad gäller IT-utveckling, (Sverige ligger på 12 plats). Förutom att de är duktiga utvecklare är de väldigt bra på engelska, dessutom ligger Serbien i samma tidszon, säger Sasa.

Leanbee har tre olika setups. Dels hjälper man till med tillfälliga team för specifika projekt och då köper företaget in själva projektet med projektledning. Det går också att lägga ut hela sin utvecklingsavdelning och få tillgång till en långsiktig tech hub på distans som företaget själva styr över. Har man behov av spetskompetens som är svår att få tag på går även det att köpa in det efter behov på resursbasis. Ifall företag skulle vilja testa en marknadsidé isolerat går det att lägga det hos specialistkompetensen i Serbien. Då behöver inte hela det egna utvecklingsteamet störas i sin produktion. Detta gör också att neutrala personer med distans testar företagets nya idéer och kan göra en helt objektiv bedömning. 

Förutom techteam i Serbien har Leanbee ett antal digitala nomader som jobbar därifrån de vill. Genom att erbjuda distansarbetare inom tech till företag i framförallt Stockholmsregionen hjälper Leanbee till i den digitala omställningen. 

– Vi bidrar till ett bättre klimat genom att arbeta mer på distans och ta tillvara på de digitala möjligheterna. Vi tror att man behöver skapa en arbetsplats där duktiga människor som behövs i organisationen kan jobba, även om de inte kan eller vill bo i Stockholm eller ens i Sverige. Att transportera folk är både dyrt och klimatosmart. Varför ska man transportera folk när man kan ha anställda där de trivs och vill vara, påpekar Sasa.

Distansarbete kallas ibland för nästa industriella revolution. Den är redan här men smyger sig på oss lite i taget. Tydligt är att det finns ett ökat behov av att flytta arbetsplatser till andra länder och städer av flera skäl. Dels minskar det arbetspendling, men det hjälper även till att avlasta den hårt pressade bostadssituationen i storstäder som Stockholm, då medarbetarna kan bo på annat håll och jobba på distans. 

– Ge varje medarbetare möjlighet att bo och jobba där de vill och där de mår bra. Det finns stora möjligheter med tekniken idag och förutom alla digitala mötes- och kollaborationsappar har vi även VR till exempel, när vi behöver samverka på ett ännu djupare plan, säger Sasa.   

Oavsett var medarbetarna sitter är de del av Leanbeeteamet. Den innovativa utvecklingsfilosofi man arbetar efter, så kallad Mob Programming, gör att sammanhållningen och interaktionen blir ännu bättre. Metoden går ut på att hela teamet sitter framför en skärm och ett tangentbord och utvecklar tillsammans i samma kod på samma gång. Detta är väldigt nytt, modernt och innovativt och flera undersökningar hävdar att resultatet blir bättre kvalitet, högre produktivitet, naturlig kompetensöverföring, riskmitigering, och alltid produktionsfärdig kod. Leanbee praktiserar Remote Mob Programming, vilket ger ännu en dimension av innovation och, har man märkt, ett resultat utöver det vanliga, något som Leanbee kan vara riktigt stolta över.

http://www.leanbee.se