Ge dig själv de bästa förutsättningarna för att komma in på drömutbildningen

Publicerad av

En gyllene biljett till framtiden – så kan man beskriva Högskoleprovguidens verksamhet. Högskoleprovguiden har genom åren hjälpt tiotusentals studenter att prestera toppresultat på högskoleprovet och därmed komma in på sina drömutbildningar.

En dag stod ett gigantiskt isblock placerat på en central plats i Stockholm. Inuti fanns en guldbiljett. Det tog bara några timmar innan ett par handlingskraftiga personer hade borrat ut biljetten ur isblocket från Torne Älv. Skadegörelse, kanske du tänker. Nejdå, inte alls. Bakom utplaceringen av isblocket med nämnda innehåll stod nämligen Högskoleprovguiden och syftet var just att vem som helst som var uppfinningsrik och ansträngde sig lite skulle kunna lägga vantarna på en gyllene väg mot framtiden. 

   – Vi vet att vem som helst kan lära sig och har en chans att påverka sin framtid och det ville vi visa med isblocket. Guldbiljetten berättigade de två personer som lyckats få ut den ur isblocket all utbildning och förberedelse de behöver för att topprestera på högskoleprovet. Vi skapar individuella studieplaner för dem utefter deras behov och de får hela vårt utbildningsutbud gratis, berättar Högskoleprovguidens grundare David Sinkvist. 

David startade Högskoleprovguiden för 15 år sedan, när han, trots väldigt bra betyg på gymnasiet, ”bara” skrev 1,3 på högskoleprovet. Nu är man störst i Sverige med utbildning inför högskoleprovet. 

   – Våra studenter får handledning online och all hjälp de kan tänkas behöva. Oavsett inom vilka områden som man behöver förbättra sig har vi ett komplett material som på ett tidseffektivt sätt lär ut de färdigheter som ger resultat. Många tror felaktigt att det inte går att förbereda sig inför provet, men våra studenters resultat visar att det går alldeles utmärkt, säger David.

Han menar att precis som inför vilket annat ämnesprov eller test som helst, exempelvis ett körkortsprov, är det en förutsättning att förbereda sig ordentligt innan man skriver provet för att lyckas. Att högskoleprovet är något som inte går att plugga till är inget annat än en myt. Förutom övningsuppgifter med utförliga förklaringar, en komplett matematisk repetitionskurs, videogenomgångar och konkreta metoder att tackla de problem man ställs inför på högskoleprovet omfattar utbildningsmaterialet även en snabbläsningskurs, beprövade strategier, tekniker och tips för att lyckas på provets samtliga delar.

     – Man kan göra en förbättring inom vilket område som helst. Till exempel är vår unika ordkurs skapad med hjälp av algoritmer vilket gjort att vi har haft 85-100 procent träffsäkerhet, berättar David.

Förutom ämneskunskap och tekniker för att ha bättre tid på sig på provet hjälper Högskoleprovguiden också studenterna med stress, oro och dålig sömn. David, som är läkare i grunden, menar att det är nog så viktiga områden som studieteknik och övriga delar. 

    – Vi tar ett helhetsgrepp, det är vi unika med. Små saker kan ha stor betydelse för resultatet, studietiden och livet som helhet. Lär man sig till exempel skilja på prestation och självkänsla kommer exempelvis studietiden att bli både roligare och enklare, menar David.

På landets högskole- och universitetsutbildningar ska minst en tredjedel av platserna gå till de som har bäst resultat på högskoleprovet. Det gör att så länge du har behörighet så blir betygsnittet oviktigt. Högskoleprovguiden hjälper studenter på alla nivåer och med alla bakgrunder, såväl personer som jobbat i 20 år och vill byta karriär som de som går på gymnasiet och vill säkra en plats på drömutbildningen.

     – Högskoleprovet är en andra chans. Det är en väldigt viktig samhällsfunktion att vi har högskoleprovet där man kan göra om sina val och komma in på en ny utbildning. Alternativet är att läsa upp betyg, vilket är ett mycket större projekt än att förbättra sig på högskoleprovet, säger David.  

Högskoleprovguiden har haft nöjda studenter ända sedan start och inte undra på det – den rapporterade snitthöjningen är mellan 0,3-0,5 för studenterna efter genomgången utbildning. Högskoleprovguiden lämnar också en förbättringsgaranti.

    – Vi vet att alla kan förbättra sitt resultat på högskoleprovet. Budskapet med guldbiljetten var att vi kan hjälpa vem som helst att nå det resultat de vill, och därmed komma in på drömutbildningen och gå en gyllene framtid till mötes, avslutar David.

http://www.hpguiden.se