Sex kronor tillbaka för varje investerad krona i anställdas välmående

Publicerad av

Efterfrågan på hushållsnära tjänster som löneförmån till anställda ökar allt mer. Sedan 2012 är SmartaVal AB en del av vardagslivet för många privatpersoner och företag. Expertområden är städning, fönsterputs, trädgårdsskötsel och hantverksuppdrag.

Sjukskrivningstalen i Sverige ökat dramatiskt och stress är den vanligaste orsaken. På SmartaVal AB ser man en tydlig trend i att arbetsgivare nu i högre grad erbjuder hushållsnära tjänster till sina anställda i syfte att motverka stress och för att öka välmåendet på arbetsplatsen. 

    – Jag vet inte om det att man beslutar sig för att erbjuda sina anställda hushållsnära tjänster som löneförmån nu är fullkomligt nödvändigt för att undvika stora förluster framöver. Hushållsnära tjänster som löneförmån uppskattas av 96 procent av de anställda, säger Mila Viniavska VD och Customer Happiness Manager på SmartaVal AB.

På SmartaVals förmånsverktyg HRbenefits finns ett flertal tjänster att välja på och mixa: städning, fönsterputs, trädgårdsskötsel och småfix. Företag betalar bara för de timmar som används av de anställda, där administrations- och startkostnad ingår. 

Hur kommer det sig då att, trots att nästan alla anställda uppskattar denna löneförmån och att den faktiskt bidrar till att sänka stressen på arbetsplatsen, det fortfarande finns arbetsgivare som inte ser värde i att investera i sina anställdas välmående och avlasta dem hemma med alla vardagsmåsten? 

    – Har du någonsin sett en anställd som presterar i sin fulla potential när man inte har tid hemma att vila och återhämta sig? Feedback från våra kunder är det bästa betyg vi kan få på det kundvärde vi skapar. Våra kunder är nöjda med vårt utbud av tjänster, tillgänglighet, kommunikation och service. Nedanstående är ett citat från vår kund:

”Jobbet är ju en stor del av livet och att erbjuda hushållsnära tjänster som löneförmån är ett smart sätt för en bra chef att underlätta för sina anställda att få livet gå ihop. Som arbetsgivare får man utökad lönsamhet med nöjda medarbetare, minskad sjukfrånvaro och är verkligen en proaktiv del i rehabiliteringsarbete. Det är en investering som betalar tillbaka sig.”

     – Föreställ dig vad skulle hända om företags inkomster skulle fördubblas som ett resultat av vårt samarbete! Att lyfta välmående och långsiktigt hälsa som en affärsstrategi är en nyckel för framtida arbetsgivare! Säger Mila.

För SmartaVal är det jätteviktigt att medarbetarna är stolta över det de gör och för att uppnå detta krävs att man satsar på personalen. Företaget fick många utmärkelser, bland annat Glansföretag i Clean Bright Awards 2019, Prins Daniels Fellowship, Gasellföretag 2018 och Arbetsmiljöpeppen 2019.

     – Vi vill att våra anställda jobbar med passion, driv och kundfokus. För oss på SmartaVal är det viktigaste att vi jobbar för en god sak. SmartaVal avlastar människor i deras vardag och ger dem mer tid att leva livet. Vi har en klar vision som fungerar både internt och externt att skapa en bättre vardag för människor. Det ska vara kul att gå till jobbet, men det ska vara skönt att komma hem! 

Personalbild, arbetsgruppträff på Kastellet, Vaxholm.

För aktörer som vill bli framtidens företag har Mila ett tydligt budskap: 

– Vi ser fram emot att hjälpa flera företag genom HRbenefits att få välmående anställda med hjälp av avlastning hemma i form av våra tjänster som löneförmån. Men vi kommer inte att tala om för dig köp den förmånen för dina anställda – det är ditt beslut! Du behöver inte fatta beslutet nu, utan bara besvara en enda fråga: lever du för att jobba eller jobbar du för att leva? Avslutar Mila.

http://www.hrbenefits.se 

Mila Viniavska, 
VD SmartaVal AB