Farväl öppna kontorslandskap – framtiden är flexibla Rum

Publicerad av

Aktivitetsbaserade kontor handlar om att skapa olika ytor efter olika behov. Klickbara Rum erbjuder mobila lösningar som kan ändras efter behov. 

Allt började med ett behov av snygga golvskärmar som kombinerar design och funktion i en och samma produkt. Daniel Dandenell Lägersten, grundare till Klickbara Rum berättar om idén till företagets ursprungsprodukt: 

    – Jag hittade inga bra golvskärmar till mina tillfälliga projektkontor så vi byggde egna där vi kombinerade akustik, ljus och avskärmningen i en och samma produkt. Det visade sig vara fler än jag som hade samma behov och idag är denna golvskärm vår bäst säljande produkt. Helt outstanding, säger han.

Företaget som började med skärmväggar och golvlösningar har nu sett marknaden växa med kunden. Det finns ett otroligt stort behov av att kunna nyttja sina befintliga kvadratmeter, oavsett om man är fastighetsägare eller företag. 

Daniel berättar att man har klivit in på en marknad där det finns köpare och säljare som inte når varandra. Det finns massa lokaler som är till uthyrning och fastighetsägarna försöker hyra ut dessa via mäklare men lyckas inte alltid. Det finns många företag som skulle vilja hyra men inte kan på fastighetsägarnas villkor. 

Fastighetsägare säger ofta nej till företag som kräver renovering om de inte skriver upp sig på längre avtal.

    – Kunderna är både fastighetsägare och företag. När vi kunnat bredda vårt utbud med flyttbara väggar och mobila telefonrum har vi kunnat variera befintliga ytor och ändra om i en lokal på kort tid. Vår vision är flexibilitet. Vi vill göra det möjligt för dig att flytta in i nya lokaler eller anpassa dina befintliga lokaler utan en omfattande renovering eller investering. Stora eller små företag behöver flexibla kontorslösningar och en trevlig arbetsmiljö. Det är Klickbara kontor, säger Daniel. 

Nyligen fick Klickbara Rum stöd från Almi tack vare sin lösning med mobila väggar och flexibla kontorslösning för hyrköp – något som inte fanns på marknaden tidigare. 

    – Med Almis innovationsrådgivning har Klickbara rum snabbt positionerat sig som marknadsledande på innovativa lösningar för att skapa nya rum i befintliga lokaler med klickbara golv och mobila väggar. I ett äkta flexibelt kontor ska man inte bara enkelt kunna disponera om ytorna, man ska kunna anpassa det efter företagets ekonomi, säger Daniel.

Just hyrköp är ofta lösningen för små och medelstora bolag i förändring. Med en månadskostnad istället för en enskilt stor investering påverkas inte bolagets likviditet i bokslutet. Att hyrköpa öppnar upp en flexibel finansieringsmodell som förändrar hela sättet på vilket företagen nyttjar sina kontor. 

Att bygga om och renovera är dyrt, skapar problem och är inte direkt klimatsmart. Klickbara rum erbjuder ett ”face-lift” som ett bättre alternativ. En kombination av ny look och en kostnadseffektiv förändring som Daniel hoppas kan få företag och fastighetsägare att förstå värdet av de lokaler de sitter på redan idag. 

    – Vårt ledord har varit nya rum i befintliga lokaler. Vår affärsidé genomsyras av miljötänk. En av produkterna vi har i vårt utbud är de klickbara golven som är gjorda av återvunna bildäck. De är 4 mm tjocka, slitstarka och kan läggas på valfritt golv. Vi skapar design och tänker flexibelt, klimatsmart och funktionellt, avslutar Daniel.

www.klickbararum.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s