MAKAJO – en mötesplats där möjligheter för bygg- och bostadsbranschen skapas

Publicerad av

Utvecklingen går mot att fler och fler transaktioner sker digitalt. För vissa typer av köp vill konsumenten dock kunna titta och känna på produkterna innan beslut fattas. Här fyller MAKAJO en allt viktigare funktion. 

MAKAJO är bolaget som ligger bakom tre populära showrooms i Stockholm, Malmö och Göteborg. Den fasta inredningen i bostäder och tillvalshantering står i fokus för verksamheten. Showroomen är till för branschen, d v s arkitekter, byggherrar och inköpare så att de ska kunna känna på, jämföra och titta på produkter innan de fattar beslut om vad de väljer till sina projekt. Även konsumenter kan komma till showroomen. Bolaget startade 2012 i Göteborg som en ren tillvalsplattform. Nu har verksamheten växt och showroomen fyller ett tidigare uppdämt behov i branschen av att ha denna typ av plattform och mötesplats.  Sammantaget har man totalt 2.600 m2 showroom på alla orter och över 60-talet ledande varumärken.

    – Vi fungerar som en levande mötesplats för byggherrar, inredare, arkitekter, fasighetsutvecklare, projektledare och bostadsköpare, som på ett enkelt sätt vill se inredningskoncept/prover, och samtidigt ha möjlighet till spännande möten och nätverkande genom våra event och seminarier, säger Jonna Mandell, VD och grundare av MAKAJO.

Hos MAKAJO kan aktörer i branschen göra konferensbokningar med möjlighet till lunch och fika eller boka lokaler för kundbesök och egna event. Tillsammans med produktspecialister hos produktutställarna skapas unika förutsättningar i tillvalsprocessen mot slutkund. Det arrangeras flera spännande event under året då kända personligheter bjuds in och pratar på ett underhållande och lättillgängligt sätt om hur olika trender kommer att påverka byggbranschen. 

    – Vi har networking, frukostseminarier och andra branschevent. Det går även att hyra mötesrum. Vi vill att folk kommer och möts, så att det genererar synergier och affärer, säger Jonna. 

Vilket byggbolag som helst kan använda MAKAJO till en låg kostnad. Det billigaste basic-konceptet utan rådgivning kostar 7000 SEK/månad. Att byggbolagen kan få en så attraktiv prisbild beror på att det är utställarna som betalar för att visa sina produkter. En växande e-handel har gjort att butiker numera ofta används som showrooms – folk går till butiken och provar och tittar, men går sedan hem och köper varan på nätet. Även byggbranschen har förändrats i den riktningen i takt med digitaliseringen. Denna nya typ av beteende är inte så populärt hos butikerna och kunderna får ingen bra helhetsbild av tillvalen ifall de tvingas åka runt till olika leverantörer för att försöka matcha och kombinera materialval. Jonna menar att MAKAJO har en innovativ affärsidé som kommer att växa, då de fyller just funktionen av skyltfönster som kompletterar den nya tidens digitala verktyg. 

    – Vi vill visa på möjligheterna med våra showrooms. Vi kan stötta bostadsbolgen i tidigt skede och skapa koncept som fungerar i flerbostadshus, vad som inte bara är snyggt utan även hållbart.  Köparna, eller de boende som skall renovera, kommer till showroomet och kan i lugn och ro gå runt själva och titta och göra sina val och MAKAJO kan även vara med vid inflyttningar, berättar Jonna.

En generell strävan i byggbranschen är att man som aktör vill vara hållbar, minimera fel och vara effektiv. MAKAJO kan arbeta med de flesta digitala verktyg för tillval och ta fram koncept för nya projekt och för renoveringsprojekt där det finns valmöjligheter för de boende. 

    – Vi har digitala plattformar för detta och levererar färdiga underlag så att det blir effektivt för bygget. Vi lyssnar på behoven och vill ligga steget före byggbranschen, säger Jonna. 

MAKAJO är ett bolag i ständig utveckling. Jonna hoppas i framtiden på en internationell expansion. 

Jonna Mandell, VD och grundare av MAKAJO

    – Vi strävar efter att försöka följa marknaden och vara kreativa och flexibla. Vi verkar i en spännande tid och det är då man utvecklas, säger hon.

Kom och träffa MAKAJO på Nordbygg, Sveriges största mässa för byggbranschen, den 21-24 april. Där representerar företaget alla tre showrooms och alla närmare 60 varumärken. 

Skribent: Anna Bjärenäs

http://www.makajo.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s