Det ska vara enkelt att må bra på jobbet.

Publicerad av

JobOut är ett hälsokoncept som ökar medarbetares hälsa och välbefinnande på jobbet och elevers inlärningsförmåga i skolan. JobOuts produkter ger energi och förebygger ohälsa.

Genom innovativa produkter, redskap och övningar framtagna med hjälp av experter har JobOut skapat ett tryggt och säkert koncept för friskare arbetsplatser. JobOut levererar produkter som används samtidigt som arbetet pågår, för att medarbetarna ska få ett aktivt arbetsmönster. Det handlar om att hjälpa medarbetarna att bryta monotona och stillasittande arbetspositioner. JobOut erbjuder också enklare träningsprodukter till korta mikropauser på 2-5 minuter med tillhörande okomplicerade övningar. 

Kostnaderna för ohälsa på jobbet är stora både för företagen och staten. De totala sjukskrivningskostnaderna för svenska företag överstiger 21 miljarder per år. Sjukdomar och besvär i leder och muskler står för en stor andel av sjukskrivningarna som varar två månader eller längre. Utöver sjukskrivningskostnaderna finns även dolda kostnader som till exempel sämre produktivitet, vilket är betydligt svårare att räkna ut.

För att vara en attraktiv arbetsgivare är det viktigt att investera i personalens hälsa. Arbetsgivarens ansvar är att skapa och upprätthålla en god arbetsmiljö. Att ge sina medarbetare möjlighet till rörelseaktivitet under arbetsdagen minskar stressen, ökar produktiviteten och gynnar hela företaget. Forskning visar att de som står upp och arbetar ökar sin förbränning med i snitt 50 kalorier i timmen, detta blir på en arbetsdag upp mot 400 kalorier ökad förbränning. Aktiviteten förbättrar hållning och  muskulatur samt ger ökad förbränning.

JobOut School

Forskning visar att aktivitet ökar barns förmåga till inlärning. När du rör på dig blir du piggare och mår bättre, det förbättrar också koncentrationen, minnet och kreativiteten – till och med ens personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra mental växel. Därför har JobOut tagit fram JobOut School. 

    – Från början bestod JobOut främst i att förespråka korta aktiva pauser, men vi märkte att det är lätt att prioritera bort när man har mycket att göra. Eftersom att vi brinner för hälsa på arbetsplatser tog vi då fram produkter som går att kombinera med arbetet för att bibehålla aktiva arbetsplatser. Våra produkter främjar både aktivt stående och aktivt sittande. Den aktiva arbetsplatsen och skolmiljön har jättemånga fördelar, säger Niclas Aronsson, Projektledare på JobOut.    

JobOut som varumärke har fyra kategorier: aktivt stående, aktivt sittande, rörelse samt massage. 

    – Vi vågar ta ut svängarna och utvecklar egna produkter för att anpassa oss till arbetsplatserna. Exempelvis har vi utvecklat egna ståmattor, egna balansbrädor, designvarianter av den klassiska pilatesbollen, sittkuddar för kontorsstolar och liknande produkter. Både funktions- och designmässigt sticker vi ut, med material som snyggt tyg och läderinslag. Produkterna är slittestade och alla produkter är designade för att enkelt kunna plockas undan eller hängas på skrivbordet med en krok. Vi har också en kontorscykel som är väldigt populär, och som finns på Kinnarps och Input Interiör med flera, säger Niclas.

Ökad trivsel och produktivitet är resultaten av en aktiv arbetsplats. En win-win situation för de anställda och företagen.  

    – Indirekt handlar det mycket om kunskapsspridning. Vi vill visa på att man kan göra saker under arbetets gång och vara aktiv samtidigt som man jobbar. Utvecklingen inom området går framåt, men ofta måste arbetstagarna själva be om att få produkter innan det erbjuds av arbetsgivaren. För ökad kunskap behöver man påvisa de fantastiska resultaten och branschen behöver gemensamt visa på vilka hälsoeffekter en aktiv arbetsplats ger. Produkterna är enkla  och folk upplever att det blir stor skillnad, avslutar Niclas.

Kom och träffa JobOut och prova produkterna på Personal- och Chefsmässan i Kista den 19-20 februari 2020 i monter K02.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s