Ny innovativ app som lär dig att lyckas med trading

Publicerad av

I den nya AMO TRADES appen som du kan ladda ner från Google Play eller Appstore, hittar du allt du behöver för att komma i gång med trading. Det är en professionell helhetslösning för privatpersoner som vill lära sig grunderna eller utveckla sina befintliga kunskaper för att ta nästa steg i sin handel.

Sammie Laitinen och Adam Fabian som driver företaget Analysera med oss (AMO), har hållit på med trading i många år. De har breda kunskaper inom teknisk och fundamental analys samt inom börspsykologi och handelsstrategier. Tanken bakom företaget var att de ville dela med sig av sin expertis och kunskaper till andra handlare. 2019 började de därför med morgonbrev och livesändningar där medlemmar fick en unik möjlighet att se när de delade sina skärmar och handlade på börsen i realtid. Konceptet blev framgångsrikt och har idag resulterat i en ny app som heter AMO TRADES. 

    –Vi har gått från att vara ett forum till att idag ha en trading app där vi bl.a. har nyhetsflöden från Finwire News som är en av Sveriges största leverantörer av börs- och ekonominyheter. Det finns även riktkursförändringar, utbildningar, tradingförslag samt insider köp och sälj i appen. Man kan säga att vi har byggt en ”community” med en egen kommunikation där vi även bäddar in oss själva i appen, säger Sammie Laitinen, grundare och majoritetsägare av Anlysera med oss som fokuserar på svenska bolag och Indextrading samt på att lära ut analysmetoden Elliott Wave och andra handelsstrategier. 

Finansiell trading handlar i grund och botten om att köpa och sälja tillgångar i syftet att skapa vinst. Om du lyckas förutspå marknadens rörelse korrekt går du med vinst. Men om marknaden rör sig emot din position gör du en förlust.  

    –Vart är tillgångarna, råvarorna, valutan och index på väg? Det är sådana faktorer vi analyserar. Alla våra kunder får de senaste nyheterna direkt i appen så att de själva kan filtrera på vad de tycker är intressant. Vi lanserade AMO Trades i Januari 2024 men det känns otroligt spännande, säger Sammie. 

    –Det har dock varit en tuff resa att utveckla appen, tillägger Adam Fabian, mentor och delägare för Analysera med oss.  

Adam Fabian, mentor & delägare Analysera med oss
Sammie Laitinen, grundare och majoritetsägare av Anlysera med oss

Adam, som är en höjdare på råvaror och utbildar i SMC (Smart money concept) följer makrodatan slaviskt och har vanan att kombinera makro med TA. 

   –Både jag och Adam är hobbytraders från grunden som har utvecklat ett företag på vägen under den här resan. Vi har gjort livesändningar mån-fre varje vecka. Sedan har vi också haft utbildningar som vi spelat in i videoformat för våra medlemmar. Om någon vill göra som oss är det upp till var och en, vi har bara gett idéer på hur man kan gå till väga och vad vi kan se med vår erfarenhet och kunskap, förklarar Sammie.  

    –Allting i företaget har växt fram ganska organiskt. Vi jobbar nära våra kunder och pratar med dem varje dag. Vi kan då upptäcka brister och försöker hjälpa dem med att täppa till gapet, fortsätter Adam.

Communityn som Adam och Sammie startade var inledningsvis mer nischad mot teknisk analys och handel men de har breddat sig och gör nu även marknadsanalyser. Där tittar de på större trender och andra aspekter med längre innehav och tidsperspektiv. 

    – AMO TRADES appen är en plats där vi kan inspirera och bädda in allting som man kan tänkas behöva som privatperson för att kunna lyckas med trading, menar Sammie. 

Har ni några tips för någon som vill börja med trading?

    –Jag skulle säga att det är viktigt med pengahantering och jobba på ditt mindset för börsen går så upp och ner. Det är både korta svängningar och större svängningar och det är lätt att man påverkas av sina känslor väldigt mycket. För att undvika det behöver du ha en riskhantering d.v.s. du bör sprida riskerna på flera olika innehav och kanske inte investera allt i en sektor, säger Sammie. 

    –Är man helt ny så är mitt tips att börja försiktigt och testa sig fram. Teknisk analys är ett väldigt bra verktyg för att kunna hitta vart man ska stiga in i en trade men om man vill bli en handlare är nog det viktigaste att göra jobbet. Många tror bara att det handlar om att köpa och sälja snabbt och sedan löser sig allting annat men det är många sena kvällar, tidiga morgnar, mycket läsning och mönster bakom framgångsrik trading. Därför har vi underlättat för de som vill lära sig och komma i gång genom AMO TRADES, avslutar Adam. 

Text: Isabelle Ibérer

http://www.amotrades.app