Förädla din livssituation med Learning Minds 

Publicerad av

Ebba Möller, professionell coach och ledarutvecklare, grundade Learning Minds för att stötta team, chefer, medarbetare och privatpersoner genom kurser och coaching. Learning Minds kurser bygger på att få ny inspiration och jobba mot utveckling, balans och välmående. I en kombination av unika tillvägagångssätt och kunskap, lärdomar, verktyg, metoder och erfarenheter från hennes egen livsresa, kan Ebba hjälpa till att förbättra klientens arbets- och livssituation.

I ett vackert sekelskifteshus i Sollentuna med en lummig och färgglad trädgård sitter Ebba Möller i en mysig fåtölj. Härifrån coachar hon team, chefer, medarbetare eller privatpersoner genom sitt företag Learning Minds. Hon valde att driva verksamheten hemifrån eftersom i hennes trädgård har hon själv fått många viktiga insikter i livet. Ebba ville dela med sig av en lugn, rymlig och avslappnande miljö kombinerat med hög professionalism och mångårig erfarenhet som försäljningschef och entreprenör. Idag gör Ebba det hon brinner för och kan bäst, nämligen att hjälpa människor att leda sig själva. 

–När man är här hos mig känns det nästan som att man sitter under ett stort träd. Det är väldigt inspirerande. Många som kommer hit stannar upp i dörren, sänker sina axlar och säger: ”Ja, jag förstår vad du menar Ebba, det är klart att jag ska sätta av min tid och att åka hit till Sollentuna. Det är så lugnt och stilla här, man blir ett med naturen.” Det tycker jag är en viktig aspekt om man skall genomföra ett inre arbete, säger Ebba. 

Upplägget för kurserna handlar om samtal och övningar. Du själv har svaren men Ebba kan bidra med speglingar och nya infallsvinklar för att du ska kunna se möjligheter och få tillit till dig själv och din förmåga. Hon delar även med sig av sina egna yrkes- och livserfarenheter för att stötta och inspirera till mod att agera för att förändra något som känns otillfredsställande i livet. 

–Det är väldigt viktigt att jag är lyhörd. Det är mitt verktyg att lyssna på klienten till 100%. Det första mötet handlar ofta om att klienten får berätta om sig själv, medan jag lyssnar och därefter skräddarsyr en plan för dem. Även om jag coachar team också så brinner jag mest för individuella möten oavsett om det är chefer, medarbetare, eller privatpersoner. Där känner jag att om jag får träffa en och samma individ i en timme 10 gånger kan jag se att deras hållning och blick ändras. Det har hänt positiva saker mellan träffarna och då vet jag att jag kan göra skillnad på riktigt. Det känns verkligen tillfredsställande! säger Ebba. 

Ebba är uppvuxen med fyra syskon men är äldst av alla. Hon har alltid tagit på sig rollen som den peppande, inspirerande, och coachande systern. Under hela livet har hon fått förtroende av människor i sin omgivning – unga, gamla, kvinnor, män, medarbetare, chefer, familj och vänner. De har kommit till Ebba för att hon lyssnar och genuint vill bidra till att förändra och förbättra deras situation, privat och/eller i yrkesrollen. Som försäljningschef brann hon för att få olika individer i ett team att rulla som en enhet mot gemensamma mål. 

–Jag har nästan alltid jobbat med försäljning. Jag fick min första roll som försäljningschef när jag var 29 år. Jag var yngst i teamet men fick förtroendet. Det var en spännande utmaning, fantastiskt lärorikt och kul. Jag var genuint intresserad av att hitta de olika människornas unika kompetenser. Sedan kom barn och mammaledighet mellan. Jag var kvar många år inom samma organisation men till slut var jag redo att förverkliga drömmen om att bygga upp något eget, berättar Ebba. 

Hela Ebbas familj är entreprenörer. Hennes föräldrar är 70+ och driver ett trädgårdscafé och kommer nog aldrig att sluta skapa eller jobba enligt Ebba. Alla hennes syskon är kreativa och har egna företag inom olika branscher. Ebba var med och startade upp den ena systerns möbeldesignföretag som nu är ett framgångsrikt och etablerat varumärke i möbelbranschen. 

–Det var väldigt roligt med erfarenheter av en ny bransch men det blev också uppenbart för mig att det var människor jag ville fortsätta att jobba med. Min syster och danska svåger fick driva vidare företaget på egen hand när jag utbildade mig till coach och startade Learning Minds 2016, säger Ebba. 

METODEN

Metoden som Ebba använder sig av bygger på etablerade principer och framforskade metoder anpassat efter Ebbas upplägg samt kunskaper från hennes långa erfarenhet som försäljningschef och ledare. Man får träna på självinsikt och självkännedom och när det gäller ledare behöver man ha koll på sig själv innan man framgångsrikt kan leda andra. 

–I mitt upplägg ingår olika byggstenar som man behöver titta på för att klienten ska uppnå sitt individuella mål: INSIKTER Var står individen idag och hur upplever man sin situation? MENING– Känns det värdefullt eller behöver de hitta ”sitt varför”? Nästan allt handlar om att bygga inre TRYGGHET. Är man trygg, och tror på sig själv och sin förmåga, är det lättare att kliva utanför komfortzonen vilket krävs för att nå förändring

och utveckling. MENTAL INSTÄLLNING – Ser klienten att det är möjligt och värt ansträngningarna för att nå målet? Slutligen AKTION – vill man uppnå förändring behöver man våga ta ett första steg för att göra någonting nytt. Det brukar jag coacha mina klienter till att göra! Visst, jag har min metod och mina bitar som jag kommer att gå igenom men det är klientens resa vi ska göra och anpassa oss efter, säger Ebba. 

Learning Minds har inte behövt göra någon marknadsföring utan kunderna har kommit via rekommendation vilket är det finaste betyget, tycker Ebba. 

–Det finns jättefina recensioner som bevisar att jag verkligen kan hjälpa människor att leda sig själva. Häromdagen fick jag ett värmande sms där en kvinna skrev: ”En vecka efter att jag hade varit hos dig så hände det här och jag är så lycklig! Jag trodde aldrig att det här skulle hända mig. Men tack för allt”. Sådant gör min dag, avslutar Ebba.

 Text: Isabelle Ibérer

http://www.learningminds.se