Få ett nytt leende med Astondental

Publicerad av

I centrala Stockholm på Oxtorgsgatan driver Tandläkare Shahla Hassanzadeh kliniken Astondental som erbjuder modern tandvård på dina villkor i ljusa fräscha lokaler med den senaste innovativa tekniken till rimliga priser.

Hos Astondental  kan du göra det mesta inom tandvård såsom tandimplantat, estetisk tandvård, Invisalign, skalfasader, laser tandvård, tandreglering, behandling av tandlossning, amalgamsanering, snarkskenor, bettskenor och proteser, broar, porslinsfyllningar och rotfyllningar för att nämna några. Kliniken äger även ett tandteknikerlaboratorium för att tillverka keramiska tänder.

Många av Astondentals patienter kommer till kliniken med helt förstörda bett. Tänderna kan även vara missfärgade, nedslitna, sönderslagna eller bettet kan ha sjunkit och tänderna blivit kortare. Ibland vill nya patienter knappt visa sitt leende för Shahla när de kommer till kliniken för första gången. Men med den senaste datorstödda konstruktionstekniken CAD-CAM (Computer Aided Design -Computer Aided Manufacturing) kan Astondental få patienterna att le igen med helt nya tänder.  

    –Jag skannar patienternas mun med hjälp av en 3D-skanner och får ett digitalt avtryck. Avtrycket tillsammans med foton från patientens ansikte och leende skickar jag vidare till tandtekniker som sitter och designar ett nytt leende för patienten. Teknikern tar hänsyn till ansiktet på patienten, justerar tandköttet och formger de planerade kronorna eller fasaderna från avtrycket så att det blir ett perfekt och unikt leende för just den patienten. Med hjälp av Digital-Smile-Design tekniken skapar jag en provisorisk bro av akryl direkt i patientens mun och patienten kan få känna efter i ett par veckor hur de permanenta tänder kommer att se ut och hur det känns innan de permanenta kronorna tillverkas i keramiskt material och sätts fast, berättar Shahla.  

Oftast blir det mycket känslor när patienterna får se sitt nya leende i akryl som tillverkats direkt på kliniken och Shahla berättar att tårarna kommer ofta för att de tycker resultatet är så fint. De hade inte kunnat drömma om att det skulle bli så bra. Sedan går de hem och visar släkt och vänner, känner efter i ett par veckor och kommer tillbaka och säger:” ja det var perfekt, jag vill ha det så här permanent”. 

   –Det är först då, när de har godkänt sitt leende som vi börjar slipa på vissa tänder och kan göra den slutliga skanningen och beställa de permanenta tänderna som är i porslin, kronor eller fasader, berättar Shahla. 

Väntrummet, Astondental

PRF-behandling

Utveckling är a och o för Shahla och en viktig del i Astondentals verksamhet. Därför brukar hon åka regelbundet på kurser till USA för att vidareutbilda sig i den senaste tekniken inom tandvård. PRF-behandling är en av dem. 

    –PRF är förkortning för Platelet Rich Fibrin. Man tar blod från armen, centrifugerar det och använder den översta delen som ett membran som består av ett koncentrerat antal blodplättar och vita blodkroppar. Dessa fungerar som en tillväxtfaktor och läkningsprocessen förkortas dramatiskt i samband med behandling av tandlossning, eller efter tandutdragning och olika operationer samt infektioner i munnen. PRF-behandlingen är en trygg, beprövad och effektiv metod som länge använts inom sjukvården för att reparera skadad vävnad och aktivera nybildning av kollagen, berättar Shahla. 

    –PRF använder jag i samband med bentransplantation som ger imponerande resultat! Tandköttet och benet får en frisk och fin struktur och tillbyggnaden är väldigt snabb. Det förkortar läkningstiden otroligt mycket, säger Shahla. 

    –Även för de patienter som har fått infektion runt tidigare inopererade implantat, ger PRF mycket goda resultat. Jag använder PRF regelbundet för behandling av periimplantit. 

Tandvårdsrädsla 

Om du är en av de som skjuter upp tandläkarbesöket på grund av tandvårdsrädsla har du kommit rätt. Astondental har lång erfarenhet av behandling av patienter med tandvårdsrädsla. 

    –Vi använder sedering och detta gör att du verkligen kan slappna av och låta oss ta hand om behandlingen av dina tänder. Vissa patienter t.o.m somnar till under behandlingen, berättar Shahla. 

Tandimplantat 

Astondental har behandlat 1000 tals patienter för tandimplantat och alla är väldigt nöjda. 

    –Även de som har fått sina implantat tidigare på andra kliniker och fått komplikationer kommer till oss. Då kan vi ta hand om infektioner och inflammationer med hjälp av laser och PRF, säger Shahla.

För de som behöver benuppbyggnation inför en implantatoperation kan vi förkorta läkningstiden dramatiskt med hjälp av PRF. 

Laserbehandling

Astondental använder sina lasermaskiner för olika ändamål, tex för behandling av tandlossning eller periimplantit. Laser kan fördelaktigt användas under operationer med minimal blödningsrisk. Tandköttet kan justeras och förlängning av kronor, behandling av ”gummy smile” (när du visar för mycket av ditt tandkött) och tandblekning kan göras med laser. 

Text: Isabelle Ibérer

http://www.astondental.se