Ledarträning & teamutveckling på abonnemang

Publicerad av

Världen rör sig. Utvecklingsarbetet idag är för långsamt, tråkigt och dyrt enligt Janne Carlsson som är en av Sveriges främsta designer av framtidens organisation. Som teknologie doktor och förändringsforskare inspirerar han till innovativa och nytänkande organisationer. Tillsammans med Bella Magnusson, som är en driven passionerad ledare och inspiratör med en tydlig vision om att skapa livfulla organisationer driver de företaget For Full Potential.

Möjligheterna i den yttre världen har aldrig varit större. Tekniken, verktygen och kunskapen finns där men inte begränsningen. Det är människan som är begränsad. Hur får vi förändringar att hända på riktigt?

    – Det räcker inte att vi har fina verksamhetsplaner och strategiarbeten utan vi måste få med oss människor på ett helt nytt sätt i utvecklingsarbetet. Om du gör människan obegränsad kommer du att se effekterna i verksamheten. Det är det som är nyckeln och innovationen i For Full Potential, menar Janne.

Tidigare har man separerat utveckling av människan och verksamheten men For Full Potential slår ihop det. De är ensamma om att ha en beprövad och välgrundad modern utvecklingsmetodik där människan är en självklar integrerad del i utvecklingen. Det kan finnas mentala, emotionella, fysiska blockeringar som gör att vi blir döva, blinda och till och med får oss att stanna i den ”trygga hörnan”.

    –Vi skapar värde från första timmen. Vi gör utveckling enkelt och roligt och når samtidigt extraordinära resultat.Vi tar organisationer, team och människor från det kända till det okända. Det enda vi vet är att människor kommer att reagera och utan en reaktion kommer inte heller en utveckling att ske, säger Bella. 

Men hur behålls tryggheten på okänd mark? Hur ser man till att hålla människor levande och ha kul på en äventyrsresa där alla stegen inte går att se men mot en tydlig riktning? For Full Potentials mest strategiska verktyg är två bollar i ett nät. Bella berättar att Janne som har 30 år av förändringsforskning i bagaget trodde hon var galen när de träffades. Hon hade ett verktyg som kunde få alla organisationsdesigner som Janne skapade mer levande. Janne hade länge sett att det saknades en pusselbit för att förverkliga organisationerna, men inte trodde han att det skulle vara bollar.

    – Bollarna är vårt mest stategiska verktyg. Människan får blockeringar både fysiskt, emotionellt och mentalt när vi hamnar i reaktion. Bollarna löser upp dessa blockeringar och underlättar för våra ”småhjärnor” Amygdala och Striatum, att vara beredda på att utforska okänd mark och ompröva det befintliga. Tusentals experiment visar samma sak: med ett flöde av energi blir transformation en livsstil! säger Bella. 

Organisationer tycker det är lätt och enkelt att ta sig an sin utvecklingsresa med Janne och Bella. Eftersom For Full Potential erbjuder abonnemang utan bindningstid. Det går att avsluta eller byta abonnemang när du vill. 

    –Dina behov och utmaningar kommer att ändras över tid – så varför ska du vara fast i ett upplägg? Hos oss kanske du först vill ha stödet ”Ledare Large” men sedan vill du ha med ditt team och kanske väljer ”Team medium” för att därefter ha stödet ”Ledare small”. Det här är också en innovation. Allt för att utveckling ska vara enkelt och roligt, säger Janne.

For Full Potential har digitaliserat sin metodik för 1,5 år sedan. Det är helt unikt att få samma resultat och skapa samma värde om inte mer, virituellt. Vi kan nu ligga nära vilket gör att det integreras naturligt in i vardagen. Vi kan stödja utveckling både på distans och på plats. Det är häftigt! säger Janne. Bella avslutar:

    –Visionen är att globalt bygga och skapa en livsstil i organisationer där människan får ut sin fulla potential. En utvecklingsmetodik som sitter i företagets DNA, det blir lätt att utvecklas. Men initialt måste individen vilja gå från det kända till det okända, annars händer det ingenting, 

Text: Isabelle Ibérer

http://www.forfullpotential.se