Art Clinic – privat sjukvård- när den är som bäst

Publicerad av

När du kommer in till Art Clinics nya klinik vid Sophiahemmet i Stockholm får du en trygg känsla. Här erbjuds en lugn miljö med musik, dofter och inredning i mörka toner som skiljer sig från vad vi ofta associerar med sjukvård. Det känns verkligen att den här kliniken är något alldeles extra, kliniken är skapad med en medvetenhet av att vara omhändertagande och för att sätta patienten i fokus.

När du du gör ett besök hos oss vill du troligtvis göra någon form av estetisk eller rekonstruktiv operation. Du kanske vill forma din kropp efter en graviditet eller korrigera hängande ögonlock. Då är det viktigt att även miljön runt omkring dig skapar lugn och harmoni inför mötet med våra läkare inom plastikkirurgi. På Art Clinic har vi tänkt på att tillfredsställa patientens alla sinnen under patientresan. Det blir en känsla av trygghet och kvalitet berättar Ronnie Pettersson, VD på Art Clinic.

Ronnie Pettersson

Art Clinic startades i Göteborg 1999 efter att Ronnie inte känt sig nöjd med det bemötande han fick från den privata sjukvården inför en egen operation. Han kände att det var mycket som kunde förbättras och märkte snabbt att både lokaler, service och patientbemötande inte höll den standard och klass som de borde göra.

Art Clinic är idag en av Sveriges ledande specialistkliniker inom plastikkirurgi, ryggkirurgi och ortopedi. De bedriver högkvalitativ specialistsjukvård med målsättningen att erbjuda dig som patient individuellt anpassade behandlingsmetoder utifrån dina personliga förutsättningar och önskemål. Art Clinic har fyra kliniker runt om i Sverige och utför årligen cirka 7 000 operationer. Art Clinic etablerade den senaste kliniken i mars 2020 i Stockholm vid Sophiahemmet. Den har en av Stockholms modernaste operationssalar för plastikkirurgi med högteknologisk utrustning och hepafiltrerad ventilation med fokus på patientsäkerhet.

    –Vi har två operationssalar i Stockholm, en UVA och en vårdavdelning. Vi är den enda plastikkirurgiska kliniken i Sverige som är ISO-9001 certifierad och miljöcertifierad. Kliniken är också ackrediterade vårdgivare av Sophiahemmet. Kvalitet för oss på Art Clinic är av högsta prioritet. Det är något vi har brunnit för sedan starten, säger Ronnie. 

Art Clinic har specialistutbildad personal på alla sina kliniker. Samtliga läkare som jobbar på Art Clinic är specialister inom sitt respektive område. På kliniken vid Sophiahemmet i Stockholm arbetar några av Sveriges ledande specialister inom plastikkirurgi med en gedigen erfarenhet inom estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi. Koncernen har ett riksavtal med regionerna inom plastikkirurgi och utför operationer både genom avtal med landsting, försäkringsbolag och för privata patienter.

    –I Stockholm vid Sophiahemmet erbjuder vi plastikkirurgi, både rekonstruktiv och estetisk som innefattar mycket ansiktskirurgi. Det kan vara allt från ansiktslyft till endoskopiska pannlyft. Efterfrågan inom bröstkirurgi är fortfarande stor och är en av de mest efterfrågade operationerna inom den privata verksamheten. Vi utför även en rad olika ingrepp såsom bl.a. kroppskirurgi där vi skapar och formar kroppen med hjälp av bukplastik, fettsugningar och reduktionsplastik. Inom den rekonstruktiva plastikkirurgin utför vi en rad olika ingrepp för regionerna och försäkringsbolagen bl.a. rekonstruktioner efter bröstcancer berättar Ronnie.

    –Visionen är att vara en av de bästa klinikerna i Sverige inom våra specialistområden. Vi vill vara en ledande specialistklinik som erbjuder morgondagens sjukvård med kvalitet i världsklass. Hos oss ska patienten känna sig sedd, trygg och veta att för Art Clinic kommer patientsäkerheten först, du skall känna dig trygg före- under och efter en operation avslutar Ronnie. 

Text: Isabelle Ibérer

http://www.artclinic.se