Värmelampan som kommer att revolutionera framtiden

Publicerad av

Med hörnstenarna innovation, design och kvalitet utvecklar företaget Solamagic Scandinavia värmelampor, och pantenterade teknologier som är och kommer vara en stor del i varje människas liv och hem i framtiden.

Det ska vara lätt att sätta på värmen. Som att slå på en ljusknapp. En trevlig utekväll på terassen med god mat och kanske barn som leker runt omkring kan bli kyligt när solen gått ned och då behövs värmelampan. Men det är inte vilken värmelampa som helst utan Solamagics värmelampa som ”gör den goda tiden ute ännu bättre”. Sedan starten 2006 har de arbetat mycket hårt för att förbättra värmeeffekten men samtidigt minska energiförbrukningen. 

Solamagics ECO+ PRO-produktserie har utsetts till “bäst i test” av den välkända tyska tekniktidningen Selber Machen tack vare innovativ design och funktionalitet. Men Solamagics värmelampor är inte bara världens bästa i test. Solamagic Scandinavia har ökat sin omsättning från 500 000 kr vid starten 2013 till nästan 60 miljoner kr under 2021 enligt VD Peter Van A. Bjerke. 

     –Vi försöker få brukarna att förstå skillnaden på en bra värmare och en dålig värmare, hög kvalitet och dålig kvalitet samt varför de ska investera i Solamagic. Det är där vi lägger kraften just nu, säger Peter. 

Solamagic No glare Technology™

Solamagics värmelampor är tillverkade av aluminium och rostfritt stål. Bara det säger mycket om vilken typ av lampa du får som brukare. Med andra värmelampor kan det bli ett gråaktigt ljus som faller men med Solamagics nya patenterade teknologi kan du ha en värmelampa som inte utstrålar något ljus. No glare technology™ betyder att ljuset bromsas. Det är samma värme i lampan men med mindre ljus. En av deras nya produkter som har denna teknologin heter Air+. Den är 45 % mer effektiv och kan täcka upp till hela 18kvm. 

    – Air+ är mycket vacker, snygg, och den har inget ljus överhuvudtaget. Värmeelementet värmer upp, men det finns inget utstrålningsljus vilket innebär att du fortfarande till exempel kan se dina värmeljus och färg på maten och med andra ord behålla samma myskänsla fast med naturligt ljus. Med Solamagic ska man inte vänja sig, utan man ska hela tiden kräva lite mer! Alltså hög värme, inget ljus och lång LED tid, menar Peter.

Kvalitet och miljö

Att ta kvalitet på allvar är av högsta prioritet för Solamagic Scandinavia. Tillsammans med tyska kvalitetssäkringsorganisationen TüV utvecklar och introducerar Solamagic 100% kvalitetskontroll och spårbarhet på alla deras värmelampor som lämnat produktionen sedan den 1 juni 2009. På så sätt kan Solamagic säkerställa en hög kvalitativ produkt som gör att brukare blir nöjda många år framåt. Inte bara för plånboken men även för miljön. Till skillnad från gasvärmare har Solamagic inga direkta CO2 utsläpp och med sin eldrivna infraröda teknik innebär det effektiv och billig uppvärmning.

    – Människor har använt värme sedan stenåldern och det finns inget nytt i det men vi gör det på ett sätt som miljömässigt blir bättre och mer korrekt i sammanhanget. Det är mer miljövänligt att ha en värmare från Solarmagic än att ha en gasvärmare där våra värmare till och med är bättre än en brasa på terassen. Värmen från våra lampor kan riktas nedåt mot brukaren. Det innebär att det blir en miljövänligare och bättre lösning än att till exempel köpa många billiga filtar över åren som oftast lätt slits. Detta beror på mycket infärgning och syntetiska material, vilket inte blir särskilt miljötekniskt, menar Peter.

Visioner för framtiden

Från uppvärmda väggar, muskelrehabilitering av hästar och jakthundar med Solamagic Care™ till att underlätta människors liv med Parkinsons är några projekt som Peter visionerar samt utvecklar för Solamagics Scandinavias nära framtid.

    – Vår vision är att fortsätta bygga värmare som hela tiden blir bättre och bättre. Där vi kan förbättra, ska vi förbättra. Jag tror på en framtid där vi kommer använda en del infraröd teknologi, inte som den ser ut idag, utan inomhus. Tänk er frostade glasväggar som finns i mötesrum. Där kan vi bygga in värme. Du tänder på kontakten och värmen från väggarna sprids snabbt vilket leder till att det blir varmt och skönt. När rummet lämnas, släcker man. Som ett ljus. Det är ett nischat område som vi sitter och jobbar med i dagsläget, avslutar Peter.

Text: Isabelle Ibérer

http://www.solamagic.se