Dagens digitala medarbetare väljer sina verktyg själva

Publicerad av

Med mottot ”Anyone, Anytime och Anywhere” erbjuder företaget Cloud Solutions smarta verktyg för enkelt och effektivt samarbete i molnet. Från det lilla arkitektkontoret till den stora byggentreprenören, från advokatfirman eller konsultföretaget. Cloud Solutions hjälper alla verksamheter att samarbeta enklare och smartare.

På en arbetsplats behövs det snabba och effektiva lösningar för att dela dokument, filer och projekt för att sedan kunna samarbeta/ kommentera, signera och arkivera det färdiga resultatet. Ibland behövs det skickas lite tyngre dokument vilket kräver en snabb, säker och användarvänlig lösning för att kunna samarbeta med kollegor, kunder, underleverantörer och konsulter. 2019 startade Axel Sjöstedt, Håvard Nilsen och Ragnar Bö Cloud Solutions i Sverige tillsammans med Hans Liljedahl, som i sin tidigare roll byggt upp Dropbox i Norden. Idag har Cloud Solutions en kundbas på flera hundra företag och tusentals användare samt etablerat sig som den ledande Dropbox partnern i Norden.

    –Vi anser oss vara en ”born in the cloud” aktör med handplockade tjänster som Zoom, Slack, Hellosign och Dropbox. Till det adderar vi också kunskap och lokal support i form av konsult och utbildningstjänster för att ge den start och hjälp som företagen behöver, säger Hans Liljedahl,  medgrundare av Cloud Solutions.

Hans Liljedahl

Cloud Solutions är leverantörsoberoende och väljer de lösningar som är ”Best in breed/ Bäst i klassen”. Det innebär bland annat att de val som en IT-avdelning gör för sina anställda, inte längre behöver accepteras på samma sätt som tidigare. 

     – Man kanske trivs bäst med Zoom, Slack och Dropbox och vill ha det bästa verktyget inom de olika områdena (kommunikation/ samarbete/ videomöten) vilket innebär att det inte behövs acceptans av en strikt, kanske lite gammaldags IT-policy där man utgår från tekniken och inte från användaren. De verktyg vi trivs med, använder vi och blir därmed effektivare och får en ökad tillfredsställelse som medarbetare, förklarar Hans.

Många människor funderar mer och mer på hur deras vardag kommer att se ut efter restriktionerna släpper och pandemin är över. Enligt Hans har alltför många företag och organisationer haft en lite gammaldags syn på att jobba på distans. De anställda ska helst vara på kontoret, och man är ofta lite skeptiska till distansarbete. Något som Pandemin ändrade i ett brådrask, något som många företag inte var förberedda på. Hur ska vi säkerställa att våra medarbetare kan arbeta hemifrån med full funktionalitet och säker access? Hur kan till exempel en 15GB video skickas till ett företag i Tokyo när ditt företag endast använder sig av VPN/ sharepoint och mail? Cloud Solutions är gärna med och sparrar i dessa frågor och hjälper din organisation att jobba smartare och enklare. 

    –Precis som för andra företag vill vi vara kundorienterade, tillgängliga, agila och samtidigt hitta nya möjligheter och vägar och nyttja tekniken på ett smart vis. Sedan länge har jag haft möjligheten att ha videomöten med vår leverantör via Zoom på kvällen, skapa PDF kontrakt och skicka dem för digital signering till kunden med två musklick. Jag kan också följa konsulternas olika projekt i vårt Slack-flöde, och se aktuell status i vårt CRM och ekonomisystem. Allt detta utan en egen datahall/ IT-avdelning. Allt finns i molnet. 

Hans kan göra detta från sommarstugan långt ute i skärgården, utan att vara bunden till kontoret på Kungsholmen 8-17. 

    – Samtidigt som en worklife balance blir allt viktigare kan jag ge ge mig själv och våra medarbetare den friheten och valet, att till exempel tillbringa två timmar i skogen med min jaktlabrador Enzo. Det är för mig personligen ett privilegium och en nödvändighet. I skogen får jag ny energi, jag genererar nya ideer och känner harmoni. Sanningen är att det här arbetet sker inte bara på kontoret idag, utan på bussen, hos kunden, från mobilen, paddan eller laptopen, och även utanför kontorstid. Detta är typiska exempel på dagens ”digitala medarbetare”, avslutar Hans.                                                                        

Text: Isabelle Ibérer

http://www.cloudsolutions.one