Utan aktuell juridisk vägledning stannar Sverige

Publicerad av

Alla måste följa lagen och i dessa dagar är det extremt viktigt för företag och organisationer att veta vilka rättigheter och skyldigheter detta medför. Just nu råder det stor förvirring kring vad som gäller juridiskt då Covid-19 har aktualiserat helt nya frågeställningar gällande hantering av personal, brutna avtal och insolvens.

Nyhetsappen otrolig konkurrensfördel för juristen
Den juridiska Nyhetsbyrån Blendow Lexnova har sedan starten 2006 levererat juridiska nyheter och analyser till yrkesverksamma jurister och beslutsfattare. Sedan lång tid är Blendow Lexnova även en viktig källa åt Dagens Juridik och deras nyhetsartiklar citeras ofta i annan fackpress.

– Vår roll i samhället är att sprida juridisk kunskap som hjälper företag och organisationer, oavsett rättsområde. Alla våra tjänster är digitala vilket innebär att du alltid kan vara uppdaterad på det senaste inom juridiken. Oavsett karantän eller om du är på väg mellan två möten har du enkel tillgång till dina nyhetstjänster via webben eller vår nyhetsapp med live-uppdatering, säger Anna Hellergård, Affärsområdeschef på Blendow Lexnova.

Ett ökat behov av omedelbar uppdatering i form av juridiska nyheter och snabbtillgängliga analyser av rättsläget har växt fram i en allt mer digitaliserad juridisk sektor.

– Att under en pågående förhandling eller rättegång ha tillgång till ”nytryckta” nyhetsuppdateringar direkt i mobilen är en otrolig konkurrensfördel för juristen.

Rätt underlag för rätt beslut
Nyhetsbyrån tillhandahåller många av de arbetsredskap som krävs för att yrkesverksamma jurister och beslutsfattare inom näringsliv och offentliga sektor ska kunna fatta rätt beslut i sitt dagliga arbete.  

– För företag är det svårt, för att inte säga omöjligt, att själva löpande hålla sig a jour med hur lagen tolkas i alla mål. Domarna är vägledande för hur andra fall kommer att bedömas. Det gör informationen oumbärlig för alla i beslutsfattande positioner eller juridiskt arbete, säger Mikael Kindbom, Chefredaktör på Blendow Lexnova. 

– Våra produkter och tjänster är inte bara en högkvalitativ kunskapsbank utan även en ytterst nödvändig försäkring för majoriteten av våra kunder.


Sveriges ledande juridiska nyhetsbyrå

Utöver Blendow Lexnovas egna juridiska redaktion finns ett stort nätverk med Sveriges främsta juridiska experter. Tillsammans gör det nyhetsbyrån blixtsnabb och helt överlägsen inom det juridiska informationsområdet när det gäller att ta fram nyheter och analyser i olika format. Lexnova var till exempel först i Sverige med nyheten om den första Coronarelaterade domen: https://www.lexnova.se/nyheter/risk-for-coronasmitta-hindrar-insyn-i-allman-handling

Under förra året befäste Blendow Lexnova sin position ytterligare genom en stor digital satsning och skapandet av en ny plattform. Nu kan nyhetsbyrån, som enda leverantör i Sverige, erbjuda en heltäckande tjänst bestående av juridiska domar, korta notiser, rättsfallsreferat med underliggande domar och djuplodande expertanalyser i såväl textform som rörlig bild. För användaren handlar det bland annat om en smartare och mer sofistikerad sökfunktion samt möjligheten att via live-streamade seminarier få direktaccess till några av Sveriges skarpaste experter.

 – Utbudet är vad som gör Lexnova unikt. Vi är en juridisk knutpunkt. Vilket rättsområde du än verkar inom hittar du alltid det du söker hos oss, säger Anna Hellergård.

Praktisk handledning för HR
Den senaste tiden har Blendow Lexnova lanserat flera tjänster som riktar sig direkt till dem som kommer i kontakt med juridiken i sin vardag utan att vara jurister. Senast ut är en digital handbok för HR-chefer och arbetsrättsjurister, som i kronologisk ordning samlar Arbetsdomstolens och tingsrätternas hundratals domar rörande anställningar, dess avslut och alla tvister som kan uppstå där emellan. 

–  En av de stora utmaningarna för HR består i att veta vilka rättsfall som utgör relevant praxis. Lexnova HR-praxis ger ett unikt och överskådligt bibliotek med rättsfall, referat och förarbeten med länksamling till lagar för hjälp och vägledning i specifika situationer säger Mikael. I handboken samlas även förlikningar.

– Det finns ingen annan som publicerar det som parterna kommer överens om utanför domstolen. Här kan man få information om prislappen vad det kostar att säga upp en person som enligt lagen kan ha rätt att vara kvar. Det kan vara allt mellan tusentals till miljoner kronor, säger Mikael.

Anna Hellergård och Mikael Kindbom

Mer om Blendow Lexnova

Du hittar oss på www.lexnova.se

Ladda ner appen på google play eller app store
Vi bjuder alla B2B kunder på ett kostnadsfritt testkonto av Lexnova Nyheter i 14 dagar! Blendow Lexnova är en del av Blendow Group